Free

Multiple Dates

Workshop Videokunstarkivet

Actions and Detail Panel

Free

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Atelier Nord

Olaf Ryes plass 2

0552 Oslo

Norway

View Map

Event description
Denne workshopen er rettet mot kunstnere som ønsker en innføring i hvordan å bruke Videokustarkivets portal til verksregistrering.

About this event

Videokunstarkivet – en innføring for kunstnere

Påmelding via Eventbrite er påkrevd og gratis. Det er ti deltagerplasser på hver workshop og begge dagene er identiske.

Denne workshopen er for kunstnere som ønsker en innføring i bruk av Videokustarkivets portal til verksregistrering og filopplasting. Videokunstarkivet er et referansearkiv som er avhengig av at kunstnere bidrar ved å laste opp og registrere informasjon om egne verk.

Videokunstarkivet tilbyr kunstnere mulighet til å lagre verksopplysninger og filer på en trygg måte slik at videoverk blir bevart for ettertiden. I løpet av workshopen vil vi se på informasjon og metadata knyttet til verk og hvordan opplasting av filer foregår. Det gis en innføring i hvordan arkivet er strukturert og hvordan arkivet benyttes av kuratorer, kunsthistorikere og forskere. Det vil også være mulig å få svar på spørsmål om rettigheter og lignende.

Workshopen ledes av Håvard Oppøyen, ansvarlig for Videokunstarkivet ved Nasjonalmuseets bibliotek- og arkiv. Håvard er filmarkivar og har tidligere arbeidet ved Norsk filminstitutt og Nasjonalbiblioteket hvor han har jobbet med bevaring, restaurering og formidling av film.

Praktisk informasjon

Workshopen vil foregå på Atelier Nords kontor i tredje etasje av Olaf Ryes plass 2. Begge workshopdatoene har identisk innhold så velg den datoen som passer best for deg. Vi ber om at deltagere tar med egen laptop samt noen egne kunstverk i form av digitale filer. Det vil bli servert kaffe og frukt.

Grunnet begrenset kapasitet ber vi deg om å gi beskjed snarest dersom du er påmeldt og likevel ikke kan delta.

Om Videokunstarkivet

Fra januar 2021 var Videokunstarkivet på plass som et referansearkiv i Nasjonalmuseets biblioteks- og arkivseksjon. Målet er et levende og oppdatert arkiv, en verksoversikt over videokunst og all beslektet kunst laget i Norge.

Share with friends

Location

Atelier Nord

Olaf Ryes plass 2

0552 Oslo

Norway

View Map

Organizer Atelier Nord

Organizer of Workshop Videokunstarkivet

Atelier Nord er en platform og visningsrom for samtidskunst med et fokus på mediekunst.

Save This Event

Event Saved