Free

MIKROBRANDING

Actions and Detail Panel

Free

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Kovačnica

Žuančičeva 22

4000 Kranj

Slovenia

View Map

Event description
Inovativen pristop k izboljšavi komunikacije in znamčenja blagovne znamke.

About this event

Delavnica Mikrobranding je inovativen pristop k izboljšavi komunikacije in znamčenja lastne blagovne znamke. Skozi participativnen pristop vključevanja posameznikov optimiziramo proces znamčenja in utrdimo znanje saj ponujamo demonstracije, vpoglede, diskusije, ekipno delo in povratno informacijo s strani profesionalcev, ki jih enosmerna komunikacija na webinarjih ali spletnih videjih ne omogoča.

Kaj je branding

Branding (znamčenje) je razumevanje in usklajevanje želja obče komunikacije blagovne znamke. Neprepoznavna vizualna simbolika je težje zapomnljiva na saturiranem trgu. Zato z načrtnim zasnovanjem branda jasneje nagovarjamo želeno publiko in se diferenciramo od konkurence. Brand je kot osebna izkaznica podjetja. Isti produkt ali storitev lahko predstavimo na nešteto različnih načinov. Pomembno pa je izbrati lasten izraz, ki že na prvi pogled sporoča kaj si, kako se želiš pokazati in zakaj ta firma obstaja. Je ključen element za predstavitev podjetja in interno razumevanje vrednot, ki prepreči krizo identitete.

Za koga je delavnica namenjena

Delavnica je namenjena vsem samozaposlenim in mikro podjetjem, ki želijo razumeti potencial brandinga in se spoznati z orodji za implementacijo na svoje podjetje, produkt ali storitev.

Ob zaključenem tečaju slušatelje opremimo s ključnimi vajami in orodji prilagojenimi za razvoj branda na svojem podjetju.

O mentorju

Studio Ljudje je domači, večkrat nagrajeni, strateško-oblikovalski studio deluje na področju ustvarjanja identitet brandov, produktov in kampanj. Sodeluje z globalnimi poslovnimi partnerji in se osredotoča na projekte, ki stremijo k trajnostnemu razvoju za svetlo prihodnost. Strokovno znanje brandinga, storytellinga, oblikovanja, delavnic, strategij, tipografije, ilustracije, uporabniške izkušnje, fotografije in tekstopisja uporabljajo kot orodje za kreiranje vrednosti naročnikom iz podjetniških, izobraževalnih in umetniških področij.

Več o Studiu Ljudje: ljudje.si + portfolio

Plan poteka delavnice

1. Del — teorija

Prvi del delavnice je namenjen teoretskemu uvodu v mikrobranding oziroma personalizirano znamčenje. Namen uvoda je udeležencem najprej orisati in nato podati poglobljen vpogled v različne, predvsem pa visoko relevantne pristope znamčenja. Predavatelj predstavi študijo dobrih primerov, ki bodo kasneje služili kot podlaga za izdelavo lastnih strateških pristopov, slušatelji pa dobijo priložnost, da podajo svojo neposredno refleksijo na osebno razumevanje znamčenja.

Teoretski uvod tako ne predstavlja klasičnega predavalnega pristopa, kjer predavatelj zavzame pozicijo komunikacijske vodje, marveč predlaga participativni pristop, kjer lahko slušatelji diskutirajo svoj dosedanji pristop do pozicioniranja na trgu. Vsebina prvega dela je tako naslednja: Uvod; Marketing vs Branding; Kreiranje briefa; Dobre prakse in pristopi; Refleksije.

2. Del — praksa

Drugi del delavnice je namenjen praktičnemu pristopu. Zakaj imajo nekatere blagovne znamke auro uspeha že na prvi pogled? Zakaj izstopajo? Kaj potrebuje znamka, da postane avtentična? Ali ikonična? Ali duhovita? Ali je način, ki v znamko sistematično vpelje karizmo, da postane dinstinktiven igralec na trgu? V praktičnem delu se bomo tako spoznali z izdelano strategijo osebne znamke, ki uporablja raznovrstne metode komuniciranja za njeno vzpostavitev na trgu. Opredelili bomo središče branda, spoznavali algoritme humorja, karizme, poguma, topline in jih uporabili za pridobivanje skupnosti in pozornosti.

Vsebina drugega dela tako temelji na interaktivnih vajah, ki so naslednje:

  • Opredeliti središče branda: Kaj in kdo; Uporabniki; Teme; Vizija; Vrednote; Konkurenca; Prednosti; Omejitve; Kanali komuniciranja
  • Asociacije
  • Razvoj osebnosti znamke
  • Prepoznavanje vizualnih atributov

Delavnica bo potekala v torek, 28.9.2021 ob 17.00 uri v Kovačnici. Obisk delavnice je brezplačen.

Vstop na delavnico bo možen z upoštevanjem navodil NIJZ.

Dogodek se odvija v okviru Kovačnice - podjetniški inkubator Kranj »SIO BSC 2020-22«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Share with friends

Date and time

Location

Kovačnica

Žuančičeva 22

4000 Kranj

Slovenia

View Map

{ _('Organizer Image')}

Organizer Kovačnica

Organizer of MIKROBRANDING

Kovačnica Kranj Kovačnica je nov coworking prostor, kjer uresničujemo ideje, se družimo in povezujemo, sodelujemo s podjetji in delamo v kreativnem podjetniškem okolju.

Save This Event

Event Saved