€7.50

Kinder-Kunstsalon

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Kunstuitleen Rotterdam

268 Goudsesingel

3011 KG Rotterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

Baby’s die een kunstwerk voor boven de bank uitkiezen. Het lijkt misschien onmogelijk, maar baby’s hebben wel degelijk een eigen smaak wat kunst betreft en kunnen dit ook uiten. Op zondagochtend 17 juni organiseert Kunstuitleen Rotterdam de Kinder-Kunstsalon waarin baby’s vanaf vier maanden oud de kunst huis mogen bepalen. De Kunstsalon wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Kunstfanaatjes.

Kunstuitleen Rotterdam heeft ruim 10.000 werken in de collectie. Enorme doeken tot kleine werkjes, van abstract tot realistisch, kleurrijk of juist heel ingetogen. Welke kunstwerken zouden de allerkleinsten aanspreken? Ondanks dat jonge kinderen zich nog niet kunnen uitspreken, betekent het niet dat zij geen esthetische voorkeuren hebben. Dat ‘vertellen’ ze ons met hun lichaamstaal. Baby’s fixeren zich bijvoorbeeld op een detail, glimlachen, proberen een werk aan te raken of draaien resoluut hun hoofd weg.

Kunstfanaatjes ontwikkelde vorig jaar de eerste museumtour voor baby’s in Nederland en België. In samenwerking met Kunstuitleen Rotterdam gaan ze dit keer een stapje verder en laten baby’s een kunstwerk kiezen voor hun ouders. Ouders krijgen tijdens de Kunstsalon handvatten hoe ze met jonge kinderen naar kunst kunnen kijken

Een tour waarin baby’s kunst uitkiezen, is nog niet eerder in Nederland georganiseerd.Kunstuitleen Rotterdam is trots dat dit voor het eerst plaatsvindt tijdens de Kinder-Kunstsalon. De minitours worden georganiseerd voor ouders met baby’s en peuters. Naast de tours worden er ook nog andere leuke activiteiten aangeboden tijdens de Kinder-Kunstsalon zoals een lezing over de waarde van kunst voor baby's, een voorleeshoek en een creatieve workshop. De Rotterdamse zangeres Daisy Cools komt ook langs en zingt artsy lullabies.

Het complete programma is medio mei te vinden op www.kunstuitleenrotterdam.nl

Share with friends

Date and Time

Location

Kunstuitleen Rotterdam

268 Goudsesingel

3011 KG Rotterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved