Free

Inside/out

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Kasteel Borluut & Borluutpark

Kleine Gentstraat 46 B

9051 Gent

Belgium

View Map

Event description
‘INSIDE/OUT’ is een kunstproject dat bestaat uit 24 hedendaagse beeldende kunstenaars die tentoonstellen in Kasteel Borluut en Borluutpark.

About this Event

Reserveer vanaf vandaag jouw gratis tickets voor Inside/Out. We volgen de COVID19-maatregelingen van de overheid op. Het gedeelte van de tentoonstelling binnen Kasteel Borluut is met maximum 25 personen tegelijkertijd te bezoeken, vandaar dat wij vragen op voorhand te reserveren via deze site voor de gewenste data en tijdstip.

Mondmaskers zijn niet verplicht, maar worden aangeraden en zelf mee te brengen. Denk aan de social distancing en hou de 1,5m. in acht.

Gelieve de tentoonstelling te bezoeken indien u geen COVID19-symptomen vertoont.

---

‘INSIDE/OUT’, gecureerd door Elke Desutter, Free Pectoor en Brantt, bestaat uit een groep hedendaagse beeldende kunstenaars die aan de slag gaan en tentoonstellen in Kasteel Borluut en het Borluutpark te Sint-Denijs-Westrem.

‘INSIDE/OUT’ is een ‘weerspiegeling’ naar analogie van het werk van de gebroeders ‘Van Eyck’. Iedere kunstenaar legt via een kunstwerk de directe- of indirecte link naar het oeuvre van de gebroeders ‘Van Eyck’ en de locatie.

Kunst verbindt en daarom is het de opzet van de curatoren en de kunstenaars om een connectie aan te gaan via diverse niveaus: de affiniteit met de schilderkunst van ‘Van Eyck’, de verbinding kunstenaar-kunstwerk, de connectie met de locatie en de buurt, de verbinding met de toeschouwer/passant.

Uiteindelijk ontstaat er een confrontatie met elk werk afzonderlijk en met een overview van alle gepresenteerde kunstwerken. Kunst brengt verwondering of verontwaardiging en meestal is dat een individuele beleving maar het is nooit uit te sluiten dat ook een grotere doelgroep één van, of beide gewaarwordingen ondergaat.

Share with friends

Date and Time

Location

Kasteel Borluut & Borluutpark

Kleine Gentstraat 46 B

9051 Gent

Belgium

View Map

Save This Event

Event Saved