Free

Actions and Detail Panel

Free

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Chamber of Commerce and Industry of Slovenia

13 Dimičeva ulica

1504 Ljubljana

Slovenia

View Map

Event description
Cyber Night ... Letos ponovno.

About this event

Tudi letos se bodo v okviru tekmovanja Cyber Night udeleženci soočili z reševanjem različnih varnostnih izzivov in si prislužili nova znanja, kot so kriptografija, stenografija, obratno inženirstvo, izkoriščanje spletnih in strežniških ranljivosti ... Izzivi bodo zapleteni, vendar primerni za igralce vseh ravni – od veteranov do tistih, za katere je ta CTF prvi, saj številni izzivi ne zahtevajo programskega znanja in so preprosto stvar kreativnega razmišljanja ter sposobnosti reševanja problemov. Udeleženci se lahko nalog lotijo sami ali pa sodelujejo z drugimi in poskušajo kot ekipa doseči čim višje število točk. Zmagovalna ekipa oziroma zmagovalec bo tisti, ki bo rešil največ izzivov in si tako zagotovil najvišje število točk.

Prav tako bodo letos na dogodku potekale slovenske kvalifikacije za možnost sodelovanja na evropskem izzivu kibernetske varnosti 2021 v Pragi! ➩ https://kibertalent.si

Upamo, da se nam pridružite.

Za udeležbo na dogodku je obvezna prijava na Eventbrite.

Srečen lov!

P.S. zaradi okoliščin in aktualnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa COVID-19 je število udeležencev dogodka omejeno. Ker ne želimo, da bi to preprečilo ali omejilo možnost zainteresiranih, da se nam pridružijo na dogodku, smo se odločili, da letos izvedemo dogodek v hibridni obliki. Dogodek bo tako letos istočasno potekal on-site kakor tudi online. Zato vas prosimo, da ob registraciji izberete željen način udeležbe.

Več o dogodku: https://cybernight.org/

PS: Uporabite uraden hash dogodka #cybernight.

_______________________________________________________________________________________________

*Se sprašujete, kaj je CTF?

Capture the Flag (»Ujemite zastavo«) oziroma krajše CTF je posebna vrsta tekmovanja s področja informacijske varnosti, ki tekmovalce izziva v reševanju najrazličnejših nalog: od lova na zaklad do osnovnih programskih vaj, od hekanja v strežnik in kraje podatkov do različnih stenografskih, binarnih, spletnih in PWN ovir, ki udeleženca izzivajo, da poišče določen del besedila, ki je morda skrit na strežniku ali za spletno stranjo. Ta cilj se imenuje zastava, od tod tudi ime tekmovanja.

OPOMBA:

Glede na aktualne razmere in sprejete ukrepe si pridržujemo pravico, da se število udeležencev naknadno spremeni, zaradi česar kljub prijavi mesto na on-site dogodku ni zagotovljeno.

Share with friends

Date and time

Location

Chamber of Commerce and Industry of Slovenia

13 Dimičeva ulica

1504 Ljubljana

Slovenia

View Map

Save This Event

Event Saved