Уъркшоп “Глаголическа оратория на сътворението”

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

MOVE.BG

ул.Сердика 20

ул.Сердика 20

1000 Sofia

Bulgaria

View Map

Event description
Специализирана работилница за глаголическите знаци и как да използваме тяхната сакрална геометрия.

About this Event

Coworking by MOVE.BG заедно с творческия кръг “Да Винчи” организират работилница, посветена на първата българска писменост - глаголицата. Обучението ще разкрие връзките на глаголицата със езика на светлината и сътворението. Събитието ще се състои на 19 ноември (вторник) от 17:30 часа в Coworking by MOVE.BG - улица "Сердика"№20 в София.

“Уъркшопът ще бъде посветен на свещеното Слово и космическия език на българите. Така всеки докоснал се до сакралното знание, възкресено от светите братя Кирил и Методий, би могъл да стигне до по-добрата версия на самия себе си,” споделят от кръга “Да Винчи”.

Какво ще научите?

  • Запознаване и изписване на глаголическите знаци върху ключа модул.
  • Как използваме сакралната геометрия на основните фигури, с които се изписват буквите.
  • Въпроси и отговори, които изплуват в процеса на работа с йероглифите.
  • Изписване на думи и текстове на глаголица.
  • Сътворяване на личен йероглиф.

Всеки, който се включи в това преживяване, ще сътвори свой личен символ. Приложението му е въпрос на креативност и избор. Ще получи знание което открива пространство за нови вдъхновения.

Запазете своето място за работилницата сега. Местата са ограничени. Препоръчително дарение 25 лева за покриване на разходите. Сумата се предоставя на място в деня на работилницата.

Работилницата

Работилницата е част от пътуващата изложба “Глаголическа оратория на сътворението”, която гостува в MOVE.BG. Изложбата е творческа композиция, която представя текста-прочит “Глаголическа оратория на сътворението”, създаден от Саша Тодорова, химик, художник, поет и съосновател на кръга “Да Винчи”. Ораторията се състои от 16 куплета, написани на кирилица и глаголица. В изложбата те са представени освен чрез текста и с илюстриране чрез традиционни български шевици, както и с глаголически графикони.

Date and Time

Location

MOVE.BG

ул.Сердика 20

ул.Сердика 20

1000 Sofia

Bulgaria

View Map

Save This Event

Event Saved