"Ανοιχτές θύρες" στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου στις 30 Ιουνίου 2017

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Kryoneri Observatory

National Observatory of Athens

Krioneri

Greece

Event description

Description

Την Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017, την παγκόσμια μέρα των αστεροειδών 2017, το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου θα ανοίξει την πόρτα του στις 20.00 και θα υποδεχθεί το ενδιαφερόμενο κοινό για να ξεναγηθεί στους χώρους του και να μάθει για την λειτουργία του τηλεσκοπίου, τον κίνδυνο που θέτουν στη Γη οι παραγήινοι αστεροειδείς, καθώς και για το νέο ερευνητικό πρόγραμμα NELIOTA. Το ερευνητικό πρόγραμμα NELIOTA ανιχνεύει λάμψεις φωτός που προκαλούνται από μετεωροειδείς που χτυπούν την επιφάνεια της Σελήνης, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που αναπτύχθηκε στα πλαίσια σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε από το δελτίο τύπου της ESA.

Στον προαύλιο χώρο του αστεροσκοπείου θα υπάρχουν τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης για να ταξιδέψουν το κοινό στα αμυδρά ουράνια σώματα του έναστρου ουρανού!

--------------------------------------------------------------

The event includes a presentation on near-earth asteroids and the NELIOTA lunar monitoring project (neliota.astro.noa.gr), a tour of the Observatory and viewing of the Moon, planets and other celestial objects through telescopes belonging to members of the Hellenic Astronomical Union.


Date and Time

Location

Kryoneri Observatory

National Observatory of Athens

Krioneri

Greece

Save This Event

Event Saved