SURE-Net Summit Maart 2023

Venster Acties

SURE-Net Summit Maart 2023

De eerste SURE-Net Summit van 2023 is weer live in Amsterdam en het thema is eHealth en digitale ontwikkelingen. Wees er ook bij!

Door SURE-Net

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 16 mrt. 2023 14:00 - 16:00 CET

Locatie

Vrije Universiteit Amsterdam 1105 De Boelelaan 1081 HV Amsterdam Netherlands

Over dit evenement

Let op: Eerder is gecommuniceerd dat de Summit op 9 maart plaats zou vinden, maar dat is verplaatst naar 16 maart.

Suicide Research the Netherlands (SURE-Net) is een onderzoeksconsortium van Nederlandse wetenschappers dat is opgericht om het aantal suïcides in Nederland te verminderen. Eén van onze doelen is het verbinden van Nederlandse onderzoekers op het gebied van suïcidepreventie. Om dit te bereiken organiseren we de SURE-Net Summit, elk kwartaal een bijeenkomst waar suïcideonderzoekers met elkaar in contact kunnen komen en hun onderzoek kunnen presenteren.

Dit keer is het thema: eHealth en digitale ontwikkelingen op het gebied van suïcidepreventie.

De Summit vindt plaats van 14:00-16:00, met daarna de gelegenheid tot netwerken met een kopje koffie of thee. We hebben voor deze Summit drie sprekers die helemaal in de digitale wereld zitten die wat gaan vertellen over hun werk. Na de drie presentaties is er ruimte voor vragen en discussie.

De sprekers zijn:

- Wouter van Ballegooijen. Hij is Assistant Professor bij de Vrije Universiteit Amsterdam en doet onderzoek naar de innovatie van behandelingen op gebied van suïcidaliteit. In deze presentatie zal hij ingaan op de rol van eHealth bij o.a. het monitoren van suïcidale gedachten en hoe we dit in de toekomst verder kunnen uitbreiden.

- Heleen Riper. Zij is professor bij de Vrije Universiteit Amsterdam en doet al meer dan een decennium onderzoek naar e-mental health. In deze presentatie zal zij het hebben over bestaande eHealth interventies, maar zeker ook vooruitblikken op stappen die in de toekomst gezet kunnen worden.

- Wilco Janssen. Hij is GZ-psycholoog bij 113 en promovendus. Zijn onderzoek richt zich op de dienstverlening van 113, waaronder het toepassen van CGT-SP in online vorm. In deze presentatie zal hij vertellen over de digitale middelen die 113 inzet om suïcidale mensen te helpen en de (door)ontwikkeling hiervan.

Over de organisator

Georganiseerd door
SURE-Net
Verkoop beëindigd