Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Event description

Description

Vrsta događaja: Predavanje

Predviđeno trajanje događaja: 45 minuta

Mjesto događaja: Dvorana 13

Izlagači: Josipa Mijoč, Lana Katavić, Ivana Jobst

Opis događaja: Društvene mreže oblikovatelji su javnog mnijenja i mjesta za razmjenu informacija, umrežavanja i promoviranje osobnih i poslovnih sadržaja. Boje društvenih mreža mijenjaju se ovisno o temama i porukama te predstavljaju dodatni komunikacijski signal usmjeren ciljanoj publici. Pri tome se ne može zanemariti odgovornost koju preuzimaju pošiljatelji poruka, ali i pisana i nepisana pravila o komuniciranju na društvenim mrežama. Obojanost društvenih mreža određenim signalima utječe na najširu društvenu zajednicu, posjeduje visoku društvenu odgovornost i prenosi se ne samo na pratitelje nego i na osobe povezane s pratiteljima sadržaja oglašenih na društvenim mrežama.

Sektor kreativne industrije: Oglašavanje i tržišne komunikacije

Programski sadržaj namijenjen je: Učenicima srednjih škola, studentima i građanstvu.

Životopis:

Josipa Mijoč, znanstvenica je, producentica i teoretičarka kulture. Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku sudjeluje u izvođenju nastave na većem broju kolegija. Višegodišnja je predsjednica Instituta Andizet u okviru kojeg je pokrenula i vodila veći broj projekata među kojima se ističe Kreativna riznica. Producenticom je multimedijskih projekata usmjerenih na ostvarivanje inovativnih umjetničkih praksa temeljenih na kulturnoj baštini. Istraživački rad usmjerava na znanstvena istraživanja korisna akademskoj zajednici, ali i dionicima sektora kreativne industrije. Državnom nagradom za znanost nagrađena je 2017. godine.

Lana Katavić, studentica je 1. godine diplomskog studija smjera Marketing na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Motivirana je za organiziranje velikih događanja i znanstvenih istraživanja dionika kreativne industrije. Slobodno vrijeme provodi volontirajući, rekreativno i kreativno.

Ivana Jobst studentica je druge godine diplomskog studija smjera Financijski menadžment na Ekonomskom fakultetu u Osijeku te Predsjednica Organizacijskog odbora Kreativne riznice zadužena za koordinaciju tima koji okuplja više od 60 volontera. Posebno je zainteresirana za područje organiziranja velikih događanja te ovladavanja teorijskim i praktičnim znanjima o izgradnji društvene odgovornosti. Također, veliki značaj pridaje i analiziranju učinkovitog upravljanja ljudskim potencijalima, kao i upravljanjem vremenom u organizaciji.

Sponzor događaja:


Date and Time

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Save This Event

Event Saved