Sales Ended

foss-gbg om continuous integration och mer

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Aktiviteten

3 Lindholmspiren

417 56 Gothenburg

Sweden

View Map

Event description

Description

Den 13/10 är det dags för foss-gbg att träffas igen. Klockan 17 kommer Lars Brinkhoff och Fredrik Wendt att föredra kring continuous integration och mer.


Lars Brinkhoff visar hur man kan bygga källkoden i ett GitHub-projekt på 15 olika tjänster för kontinuerlig integration som alla är gratis för FOSS. Av dessa är tre för Windows, tre för MacOS X, och tio för Linux. Han visar också hur man under byggprocessen installerar ett ovanligt byggverktyg, samt hur man i Windows kan få MSBuild att anropa GNU Make.

Lars började sin bana med en VIC-20, och några höjdpunkter sedan dess har varit 68000, C, Emacs, Linux, Lisp, PDP-10, och Forth.


Fredrik Wendt kommer presentera Go.cd, ett verktyg som vill mer än Continuous Integration och har åsikter om hur man kan jobba utan att versionsnumrera sina artefakter - inte jobbar väl du med versionsnumrering?

Fredrik är Professional Scrum Trainer för Scrum.org, men kan ändå programmera på riktigt! Utsågs 2012 av Computer Sweden till en av Sveriges 100 främsta utvecklare. Linux-användare sedan 1996 (SuSE -> Debian -> Ubuntu&Debian) och FSFE-medlem sedan 200X. Njuter på FOSDEM men undviker ölen.


Denna gång byter vi sida av älven och träffas på Aktiviteten på Lindholmspiren 3A, 6:e våning. Som vanligt bjuds på enklare tilltugg och mingel innan de som så önskar går vidare.

Date and Time

Location

Aktiviteten

3 Lindholmspiren

417 56 Gothenburg

Sweden

View Map

Save This Event

Event Saved