Alumni afterwork druženje: HOW TO NETWORK SMART

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

eVino

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana

1000 Ljubljana

Slovenia

View Map

Event description
Učinkovito mreženje in komunikacija

About this Event

Alumni Ekonomske fakulteta in vinoteka eVino za vas ponovno pripravljata super event: 'How to network smart', kjer se bomo naučili učinkovitega mreženja in komunikacije. Z nami bo Boško Prastalo, founder in direktor Superbrands Slovenija.

O čem bomo govorili?

TEMA: Poslovno mreženje

  1. Kakšne so prednosti in bonitete pravilnega dolgoročnega poslovnega mreženja?
  2. Kako sebe pripraviti na učinkovito poslovne mreženje? Izredno pomembno je, da ostanemo avtentični, samozavestni in proaktivni.
  3. Kako v nekaj korakih postaviti sistem za uspešno rast poslovne in socialne mreže? V kolikor želimo imeti kvalitetno poslovno mrežo, je potrebno rast mreže skrbno načrtovati.
  4. Zakaj večina, v procesu grajenja poslovne mreže, na koncu dejansko obupa? Katerih ključih napak ne smemo delati?
  5. Kakšen je namen follow up-a? Kljub izjemnemu pomenu in dejstvu, da brez follow up-a ni kvalitetne poslovne mreže, ga izvaja le 1 od 10 ljudi. Kako izkoristiti neaktivnost drugih in pustiti nepozaben pečat pri svojih kontaktih?
  6. Kakšen je pomen povezovanja in deljenja svojih kontaktov drugim? Pri grajenju poslovne mreže ne gre za kopičenje nečesa, to ni varčevalni račun, ki je samo naš. Kakšna mora biti naša miselnost pri povezovanju kontaktov?

___________________________________________________________________________________

Po končanem dogodku se bomo podružili ob kozarcu vina in martinovih prigrizkov.

Število mest je omejeno.

Kaj je povedal govorec:

BOŠKO PRAŠTALO, EKSPERT ZA MREŽENJE IN B2B PRODAJO, CEO IN LASTNIK LICENECE SUPERBRANDS SLOVENIJA

  • Že več kot 3 leta delujem kot B2B prodajnik in svetovalec podjetjem za vodenje prodajnih timov, »huntanje strank« in uspešno navezujem stike z mreženjem. Ves ta čas načrtno izpopolnjujem lasten sistem mreženja in v zadnjem letu uspešno prenašam znanje naprej. V prodaji štejejo rezultati, v mreženju po kvalitetni odnosi. Moj delovni teden je v povprečju rezultiral v 15 do 16 sestankih tedensko, 15 do 20 klicih potencialnih strank in vzdrževanju stikov z obstoječimi naročniki na dnevni bazi. Obisku vsaj 1 do 2 poslovnih dogodkov tedensko zaradi navezovanja in mreženja z novimi in potencialnimi strankami. Na dogodek povprečno vzpostavljenih vsaj 5 do 7 novih stikov s potencialnimi naročniki. Zakaj mi to uspeva? Ker vem kako pristopati, vzpostaviti, vzdrževati in navdušiti osebo za mreženje in za sodelovanje s podjetjem in nad storitvijo oz. izdelkom, ki ga tržimo.
  • Katere so vaše bolečine pri mreženju? Kako izgleda vaš delovni teden iz vidika prodajnih aktivnosti? V zadnjih 3 letih sem spoznal, da mreženje zahteva veliko investicijo v času obenem pa prinaša nešteto bonitet. Koliko časa vi investirate v mreženje in kakšne so vaše bonitete? Neposredne izkušnje v prodaji pa sem pridobival kot direktor prodaje na Radiu Center, bussines developer v podjetju ePrvak, vodja prodajne mreže v največji turistični agenciji Kompas, kjer sem skrbel za 12 poslovalnic.
  • Še vedno aktivno delujem v prodaji, kot lastnik licence Superbrands Slovenija in na svetovalno izvedbenih projektih, kjer naročnikom pomagam do boljših prodajnih rezultatov, vpeljavo lastnega sistema mreženj za posameznike in kulture mreženja v podjetju, vodenju prodajnega tima (vodenje prodajne ekipe, usposabljanju prodajnikov, kako izboljšati stik s stranko in jo navdušiti in prepričati za nakup, kako uspešno pridobivati nove leade itd.), kako kreirati »doživetje« ob nakupu oz. pozitivne nakupne izkušnje (customer experience) njihovih kupcev ter načrtovanju prodajnih kampanj.

*V primeru odpovedi do 5 dni pred dogodkom, je možno povračilo prijavnine. V primeru odpovedi manj kot 5 dni pred dogodkom, vračilo ni možno.

Date and Time

Location

eVino

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana

1000 Ljubljana

Slovenia

View Map

Save This Event

Event Saved