Free

Ada.Ada.Ada – Ada Lovelace

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

View Map

Event description

Description

Espectacle de clausura del Barcelona STEAMConf, 2018 (oberta al gran públic)

Performance inmersiva i interactiva a càrrec de Zoe Philpott, escriptora, dramaturga, i creadora de l’espectacle, Londres (Regne Unit)

Peer Local: Mariona A. Ciller, Directora Creativa de SokoTech

La quarta edició de l’STEAMConf 2018 ha volgut fer visible la importància vital d’implementar programes i recursos que poden ajudar a minimitzar la desigualtat de gènere i fomentar la igualtat d’oportunitats.

Amb aquesta finalitat, hem organitzat tres activitats d’homenatge a Ada Augusta Byron King (Londres, 1815-1852), coneguda com a Ada Lovelace, una matemàtica i física de gran talent, considerada la primera programadora de la història, que a mitjan segle XIX va escriure instruccions per al primer programa informàtic conegut.

ada ada ada steamconf barcelona

Ada.Ada.Ada es la última i única ocasió per el gran públic, de participar, en un espectacle de 60 minuts, que condensa l’extraordinària vida i llegat d’aquesta matemàtica

Zoe Philpott puja a l’escenari amb un vestit interactiu del segle XIX equipat amb 4400 llums LED que s’activen mitjançant guants de setí wearebles. És el resultat de la seva col•laboració amb el destacat tecnòleg internacional Charles Yarnold, fundador de Hackspace London.

Ada,Ada,Ada, és alhora una conferència, una peça de teatre i un espectacle durant el qual el públic interactua per convertir-se en el primer ordinador del món i fer anar un programa senzill entre tots. L’experiència posa de manifest la importància de les fites aconseguides per Ada Lovelace i el seu impacte en la tecnologia actual, a més de demostrar que cada un dels assistents pot formar part de la tecnologia.

Share with friends

Date and Time

Location

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

View Map

Save This Event

Event Saved