ABC podjetništva - 5. modul: Pravno-formalni vidiki delovanja podjetja

Actions Panel

ABC podjetništva - 5. modul: Pravno-formalni vidiki delovanja podjetja

Usposabljanje SPOT Svetovanje Gorenjska - ABC PODJETNIŠTVA - 5. modul: Pravno-formalni vidiki delovanja podjetja.

By SPOT Svetovanje Gorenjska

When and where

Date and time

April 3 · 1am - April 5 · 6:30am PDT

Location

Online

About this event

  • 2 days 5 hours
  • Mobile eTicket

Usposabljanje SPOT Svetovanje Gorenjska:

-== ABC PODJETNIŠTVA ==-

ABC podjetništva je zaključeno usposabljanje za pridobitev osnovnega podjetniškega znanja. Sestavljeno je iz 5 modulov, pri čemer vsak modul traja 8 ur, ki so razdeljene na dve srečanji po 4 ure. Usposabljanje se bo izvajalo online v petih slovenskih regijah, v okviru storitev SPOT Svetovanje.

!! Za uspešno opravljeno usposabljanje se šteje, če opravite vseh 5 modulov (potrdilo prejmete, če se udeležite vseh 10 srečanj). Pri prijavi zato pazite, da se prijavite na VSEH 5 modulov, na vsakega posebej. !!

5. modul: Pravno-formalni vidiki delovanja podjetja

(3. 4. 2023 in 5. 4. 2023 na Zoomu)

3. 4. 2023 od 10:00 do 12:00, odmor, od 13:00 do 15:00

Prvi dan bomo posvetili razumevanju skladnosti poslovanja in krovni zakonodaji, ki jo mora poznati vsak podjetnik.

5. 4. 2023 od 10:00 do 12:00, odmor, od 13:00 do 15:00

Drugi dan se bomo ukvarjali z osnovami računovodstva in evidentiranjem poslovanja, ter glavnim vidikom finančnega poslovanja: izdajo računov, knjiženjem, obveznostmi do države (davki, DDV, prispevki) in letnimi poročili.

PRIJAVE

Obvezne prijave, ki jih zbiramo preko Eventbrite-a, do zapolnitve prostih mest. Prijava na en modul vključuje oba termina, saj se med seboj povezujeta.

Za več informacij nam lahko pišite na urska.grasic@bsc-kranj.si ali nas pokličete na 04/77 77 251.

KOMU SO USPOSABLJANJA ABC PODJETNIŠTVA NAMENJENA?

Vsem potencialnim podjetnikom in podjetnicam, ter podjetnicam in podjetnikom začetnikom, saj je njihovo bistvo opolnomočenje vseh zgoraj omenjenih skupin s strokovnimi vsebinami na začetku podjetniške poti.

POSEBEJ ZA PODJETNICE

Vsem podjetnicam začetnicam, ki ste podjetje ustanovile v letu 2022, ali pa ga nameravate ustanoviti do prijave na Natečaj za podelitev finančnih spodbud, pod pogojem, da v preteklosti še niste kandidirale ali pridobile sredstev v okviru Natečaja za podelitev finančnih spodbud za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev podjetnic začetnic, bo Javna agencija SPIRIT Slovenija ponudila mentorsko podporo ter udeležbo na javnem natečaju.

V okviru javnega natečaja, ki ga bo predvidoma aprila razpisala Javna agencija SPIRIT Slovenija, bo podjetnicam začetnicam, ki bodo uspešno zaključile vseh 5 modulov in registrirale podjetje do prijave na natečaj, ponujena možnost kandidiranja za finančne spodbude. Finančne spodbude bodo dodeljene podjetnicam začetnicam na podlagi predstavitve in izbora najboljših poslovnih modelov.

Seveda se lahko modulov udeležite tudi ostali potencialni podjetniki in podjetniki. Lahko se udeležite tudi samo posameznih modulov. Udeležba na vseh 5 modulih je obvezna samo za tiste podjetnice začetnice, ki bi želele kandidirati na natečaju za pridobitev finančne spodbude.

KAKO POTEKA?

Vsak modul bo potekal v dveh dneh in bo skupaj trajal 8 ur (4 ure na dan, plus kratek odmor). Usposabljanje v vsaj 2/3 poteka vodeno (predavanje, delo v skupinah), lahko pa tudi samostojno (raziskave na terenu in delo doma).

Usposabljanje se izvaja kot del Javnega razpisa za zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja preko podpornih institucij za leto 2023 (JR podporno okolje 2023) in je sofinancirano s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

About the organizer

Free