Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Netherlands Institute for Sound and Vision

1 Media Parkboulevard

1217 WE Hilversum

Netherlands

View Map

Event description

Description

Uitnodiging 2e meetup Fieldlab Virtual Worlds

Lancering 2de call Erfgoedinstellingen en VR-makers

Hierbij nodigen we u graag uit voor de tweede meetup van Het Fieldlab Virtual Worlds Cultural Heritage.

In het Fieldlab Virtual Worlds worden virtuele omgevingen ingezet om vragen van erfgoedinstellingen op te lossen en daarmee nieuwe kennis en ervaring op te doen over de meerwaarde van VR/AR-toepassingen in een culturele en educatieve context, zowel voor erfgoedinstellingen als voor VR-makers. Dit doen we door kennis te delen, maar ook door concrete proof of concepts uit te laten werken. Hierbij valt te denken aan nieuwe vormen van storytelling, 3D-reconstructies, nieuwe vormen van journalistiek, en een nieuwe beleving van ruimtelijk & industrieel erfgoed.

Voor de realisatie is in oktober 2017 een eerste call gelanceerd, en zijn er twee projecten gehonoreerd. Op 26 maart 2018 lanceren we de tweede call.

Tijdens deze tweede meetup brengen we daarom Erfgoedinstellingen samen met VR/AR-makers om de mogelijkheden voor projecten te verkennen. De bijeenkomst functioneert als kennismakingsbijeenkomst voorafgaand aan de lancering van de tweede Call voor projecten (open: 26 maart – 15 mei 2018), meer informatie over de Call is op onze website te vinden.

Deze uitnodiging staat open voor:

1. VR/AR/MR-makers die op vernieuwende wijze toepassingen willen bedenken en uitvoeren met (collecties van) erfgoedinstellingen (Musea, bibliotheken, archieven).

2. Erfgoedinstellingen (Musea, bibliotheken, archieven) die bv hun collectie mbv Virtual Reality, Augmented Reality of Mixed Reality methoden op innovatieve wijze willen tonen aan hun bezoekers.

Pop-up lab

Voorafgaand aan de meet-up, wordt in de ochtend een Pop-up lab georganiseerd. Deze is in de eerste plaats bedoeld voor de reeds gehonoreerde projecten van de eerste call. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor andere geïnteresseerden (VR/AR/MR makers en erfgoedinstellingen) die actief mee willen doen. De onderwerpen worden op een later moment bekend gemaakt. U kunt zich hiervoor apart inschrijven via de aanmelding.

Concept programma 26 maart bij Beeld en Geluid:

10-13 uur Pop-up lab

13-14 uur lunch

14.00 uur Welkom Fieldlab en de Call voor projecten

14.30 uur Presentaties van 2 gehonoreerde projecten 1ste call

15.10 uur 2 minuut pitches van erfgoedinstellingen die mee willen doen aan de Call

15.40 uur 2 minuut pitches VR-makers die mee willen doen aan de Call

16.00 uur Demo’s van VR-makers en borrel


Pitch/presentatie geven?

  1. Voor erfgoedinstellingen is er de mogelijkheid om hun ‘droomwens’ tav van Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Rehttps://goo.gl/forms/9iq7tP24ueQhlCXO2ality toepassingen in hun instelling te pitchen. Wellicht zijn er ook al concrete plannen en is een erfgoedinstelling op zoek naar een VR-partner om een project uit te voeren.

  2. Wij nodigen VR/AR/MR-makers uit zich kort te presenteren in de zg ‘1 minuut presentaties’. Vertel in 1 minuut waar je / jullie bedrijf goed in is, wat je/jullie bv al hebben gedaan en waar jullie uitdagingen zien. Er mag 1 slide getoond worden.

Daarnaast is er de mogelijkheid om via een laptop demo’s te geven tijdens de borrel. Zo kunnen erfgoedinstellingen 1-op-1 kennismaken met de waaier aan VR-mogelijkheden.

Procedure 2de Call

De call betreft 3 projecten van elk € 10.000. Aanvrager is een erfgoedinstelling ism een VR bedrijf. Elk VR bedrijf kan slechts met 1 erfgoedinstelling meedoen. De aanvragen worden door een onafhankelijke commissie beoordeeld.

Tijdens de openstelling van de call (26 maart – 15 mei 2018) worden aanvragers ondersteund door de organisatie van het Fieldlab in het opstellen van hun aanvraag. Ondersteuning kan bijvoorbeeld bestaan uit het helpen de criteria te matchen, partners te zoeken, budget en haalbaarheid scherp te krijgen.

Deadline voor aanvragen: Op 15 mei 2018, 12.00 uur moeten alle definitieve aanvragen bij ons binnen zijn. De uitslag wordt begin juni 2018 bekendgemaakt.

We hopen u op 26 maart te begroeten. Voor vragen: patricia.alkhoven@meertens.knaw.nl of mbrinkerink@beeldengeluid.nl.

Het Fieldlab Virtual Worlds is opgezet in het kader van de Topsector Creatieve Industrie en wordt gecoördineerd door Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het Meertens Instituut en IMMovator. Zie hier voor meer informatie over het Fieldlab Virtual Worlds.

Share with friends

Date and Time

Location

Netherlands Institute for Sound and Vision

1 Media Parkboulevard

1217 WE Hilversum

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved