Free

2020 STEM-ING Volunteer Registration

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

St. Mary's College of Maryland

Michael P. O'Brien Athletics & Recreation Center

18952 East Fishers Road

St. Mary's College of Maryland, St. Mary's City, MD 20686

View Map

Event description

Description

Thank you for volunteering for the 2020 STEM-Inspiring the Next Generation (STEM-ING) event! We have an exciting program planned and are glad you will be part of our team.

EVENT DAY SCHEDULE (***TENTATIVE)

7:00 am Volunteer Check-In/Workshop Preparation

8:30 - 10:30 am Keynote Speaker/Wonder Women Check-In

8:45 - 9:30 am Students Check-in (45 min)

9:30 - 9:40 am Opening Remarks (10 min)

9:40 - 10:00 am Ice Breaker (20 min)

10:00 - 10:15 am Keynote Speaker (15 min)

10:15 - 10:25am Transition/Restroom Break (10 min)

10:25 - 11:15am Workshop 1 (50 min)

11:05 - 11:15am Transition to Lunch (10 min)

11:15 - 12:30 pm Lunch (75 min)

11:50 - 12:30 pm Wonder Women Panel (40 min)

12:35 - 1:00pm Group picture (25 min)

1:00 - 1:10 pm Transition/Restroom Break (10 min)

1:10 - 2:00pm Workshop 2 (50 min)

2:00 - 2:05 pm Transition (5 min)

2:05 - 3:00 pm Workshop 3 (50 min) and Evaluations (5 min)

3:00 - 3:10 pm Transition/Restroom Break (10 min)

3:10 - 3:30 pm Closing Remarks (20 min)

3:30pm Check-Out/Parent Pickup

STEM-ING Commitee Descriptions

Workshop Leads: Effectively lead intersting workshops that diversely cover multiple areas of STEM. Pre-coordinate with Core Team.

Workshop Assistants: Assist workshop lead with interesting workshops that diversly cover multiple areas of STEM. High School Volunteers are welcome.

Facilities: Ensure the safety, flow, and structure of the event. High School Volunteers are welcome.

Registration and Evaluation: Ensure easy, efficient, and accurate registration of participants. Ensure collection and reporting of relevant and accurate post-event data to verify effectiveness of STEM event for target audience and to improve operations for subsequent years.

Other: Pre-coordinate with Volunteer Coordinator.


For more information, please visit our website: http://www.stem-ing.org/

Share with friends

Date and Time

Location

St. Mary's College of Maryland

Michael P. O'Brien Athletics & Recreation Center

18952 East Fishers Road

St. Mary's College of Maryland, St. Mary's City, MD 20686

View Map

Save This Event

Event Saved