Skip Main Navigation
Page Content

Lipkind in Haarlem

Na het realiseren van een aantal eerdere succesvolle Internationale Masterclasses voor Strijkers en Ensembles in Heemstede (sinds mei 2015), zijn we in februari 2017 gaan uitbreiden met het Lipkind in Haarlem Project. Achterliggend idee: meer ruchtbaarheid geven aan de masterclasses, en het mogelijk maken om Gavriel Lipkind, deelnemers en publiek samen te brengen in verschillende activiteiten.

Voorgaande concerten/activiteiten: Solorecital door Gavriel Lipkind (9 februari 2017), georganiseerd als 'aftrap' van het project, een tweetal huisconcerten door getalenteerde deelnemers aan de masterclasses, en een dag met openbare masterclasses.

Schubert programma door het internationale Lipkind Ensemble met de primeur van de door Gavriel Lipkind ontwikkelde Violino Basso (6 april 2017).

Walking concert Deelnemers aan de 5-daagse intensieve (masterclass) cursus van Gavriel Lipkind speelden op zondagmiddag (17 sept 2017) in fraaie huiskamers rond het Florapark in Haarlem.

En dan is er nu het concert op 16 maart 2018 door Anna Lipkind-Mazor (viool) en Petya Hristova (piano). Zij waren al te horen – met de Schumann Sonate – tijdens een van de huiskamerconcerten in september 2017. Nu spelen zij een gevarieerd en aantrekkelijk programma met de 'highlights' uit het vioolrepertoire. U mag het niet missen..

Van harte tot ziens op 16 maart in de Lutherse Kerk te Haarlem!

Els van Trigt

Lipkind in Haarlem

Save This Event

Event Saved