Skip Main Navigation
Page Content

Kaj Runelund

"Om vi avstår från att påverka vårt varumärke och dess personlighet, upptäcker vi snart att det ändå lever ett liv där ute. Skillnaden är att det skapas av andra och på ett sätt som sannolikt inte gynnar den egna verksamheten. Därför måste varje företag göra allt för att varumärket uppfattas så att det leder till en god och långsiktig relation med medarbetare, kunder, leverantörer och affärspartners."

Att hela organisationen har samma syn på ert varumärke är avgörande för både er tydlighet och lönsamhet. Med Brand Pics Test kan ni enkelt och snabbt hitta en samsyn på varumärkets vinnande personlighet och säkra att ni levererar ert varumärkeslöfte fullt ut.

Brand Pics Test är en utveckling av de praktiska övningar som Kaj Runelund presenterar i boken ”Varumärkestango” (2009). Här tar han det ett steg längre och använder 50 bildkort för att ge svar på frågan: ”Vilken personlighet har varumärket?”.

Att förstå vilken karaktär det handlar om är nämligen avgörande för att varumärket ska uppmärksammas och utvecklas positivt i relationen mellan ledning och medarbetare, mellan företag och kunder – kort och gott mellan alla som verksamheten har kontakt med.

Både Kajs bok och Brand Pics Test bygger på övertygelsen att företag som tar kommando över sitt varumärke vinner i både tydlighet och lönsamhet. Genom att anamma en gör-det-själv-filosofi och även engagera medarbetarna får organisationen en gemensam syn på varumärket och dess egenart, vilket ger ett starkt intryck på kunder och andra.

Kajs inspiration till Brand Pics Test kommer från Jennifer Aakers modell om varumärkespersonligheter, Myers-Briggs Type Indicator, MBTI, och ”Big five” av McCrae & Costa. Den kommer också från hans kunder och deltagare i seminarier och föredrag baserade på boken ”Varumärkestango – Fem steg till ett starkt internt varumärke”.

Kaj Runelund är varumärkesstrateg, föreläsare, seminarieledare och coach med mer än 30 års erfarenhet av varumärken och marknadskommunikation.

 

Save This Event

Event Saved