Skip Main Navigation
Page Content

Софийски международен литературен фестивал

Между 11-и и 16-и декември 2018 г. е запазеното време за шестото издание на най-голямото литературно събитие в столицата: „Софийският международен литературен фестивал“. Досега участници в него са били близо 200 писатели и поети от 24 държави.
Форумът събира на едно място български и световни автори и създава пространство за среща на литературите, на големите и малките езици, на културите на различните държави.
Основната структурна линия на шестия „Софийски международен литературен фестивал“ ще са темите и тенденциите на немскоезичната литература, които ще бъдат вписани в цялата програма на Фестивала. Някои от най-интересните и значими съвременни автори от Австрия, Германия, Швейцария и Лихтенщайн ще се срещнат с публиката на Литературния фестивал, заедно с български писатели и поети.
Политическата, социалната, аналитичната и ангажираната литература ще имат обединяващ характер за тазгодишната чуждестранна програма, в която ще участват автори като Кристоф Хайн, Роберт Менасе, Лукас Берфус, Шерко Фатах, Илия Троянов, Йонас Люшер, Фердинанд Шмац, Марион Пошман, Катя Алвес, Дагмар Гайслер и Забине Бохмюл.
Шестото издание на „Софийския международен литературен фестивал“ и 46-ия Международен панаир на книгата се организират от Асоциация „Българска книга“ с подкрепата на Министерството на културата на България и Столична община. Събитията се провеждат в партньорство с Франкфуртския панаир на книгата, Гьоте-институт България и с финансовата подкрепа на Министерство на външните работи на Германия. Партньори на Почетната програма са Посолство на Федерална република Германия,Княжество Лихтенщайн, Посолството на Република Австрия, швейцарската културна фондация „Про Хелвеция“, Посолство на Швейцария в България, „Традуки” и Фондация „Курт Волф”.
Събитията са част от Културния календар на Столична община за 2018 г.

Save This Event

Event Saved