Eventbrite

Helpcentrum

Een evenement organiseren

Informatie over terugbetalingen van tickets op Eventbrite

Als evenementorganisator ben jij verantwoordelijk voor het restitutiebeleid en moet je binnen vijf werkdagen op restitutieverzoeken reageren. In bepaalde gevallen schrijft Eventbrite voor dat je ongeacht je restitutiebeleid restitutieverzoeken goedkeurt. Controleer de vereisten voor het Restitutiebeleid van Eventbrite om te zien wat er van je wordt verwacht.

In dit artikel

  • Restitutiebeleid instellen
  • Aanvragen van restituties door kopers
  • Restituties verlenen
  • Restitutieverzoeken weigeren
  • Annulering of uitstel van je evenement

Restitutiebeleid instellen

Kies het restitutiebeleid dat het beste bij je evenement past. Jij kunt beslissen of je restituties verleent die niet onder je restitutiebeleid vallen en die vóór of na je evenement worden aangevraagd.

Nadat je je evenement hebt gepubliceerd, kun je het beleid alleen wijzigen in beleid dat flexibeler is.

VOORBEELD: Als het beleid van je evenement 'Geen restituties' is, kun je het in elk ander beleid wijzigen. Zodra je eenmaal restituties hebt toegestaan, kun je het beleid niet meer terugzetten op het beleid 'Geen restituties'.

Aanvragen van restituties door kopers

Ticketkopers beheren hun tickets via hun Eventbrite-account. Afhankelijk van het gekozen restitutiebeleid kunnen ze:

  • Een restitutie aanvragen: wanneer een ticketkoper een restitutie aanvraagt, stuurt Eventbrite jou een e-mail. Je kunt het restitutieverzoek ook op je dashboard bekijken.

  • Contact opnemen met de organisator: Eventbrite stuurt je een e-mail met een bericht van de bezoeker. Zoek vervolgens in Bestellingen naar het ticket van deze bezoeker.

Restituties verlenen

Als je restitutie verleent, gaat deze naar de oorspronkelijke betaalmethode van de ticketkoper. Je kunt volledige of gedeeltelijke restitutie verlenen of meerdere bestellingen tegelijk restitueren.

Restitutieverzoeken weigeren

Volg deze stappen om een restitutieverzoek te weigeren:

  1. Selecteer Weergeven in de melding voor het restitutieverzoek op je Dashboard.

  2. Ga naar het keuzemenu Acties en selecteer Restitutieverzoek weigeren.

  3. Kies een reden en voeg een opmerking toe voor de koper.

Wanneer je een verzoek weigert, ontvangt de koper een e-mailbevestiging met je opmerking.

Annulering of uitstel van je evenement

Als je een evenement uitstelt of als het niet plaatsvindt, moet de organisator volgens het Beleid voor geannuleerde evenementen van Eventbrite een restitutie verlenen als de bezoeker daarom vraagt.

Als je je evenement uitstelt en niet binnen 90 dagen een nieuwe datum aankondigt, schrijft het Beleid voor uitgestelde evenementen van Eventbrite voor dat de organisator op aanvraag van de bezoeker restitutie verleent voor de volgende 45 dagen en tot er een nieuwe datum is aangekondigd.

Als je restitutieverzoeken in dit soort gevallen niet goedkeurt, kunnen bezoekers rechtstreeks bij Eventbrite een geëscaleerd restitutieverzoek indienen. Eventbrite bepaalt geheel naar eigen goeddunken of namens de organisator restitutie wordt verleend en int het geld rechtstreeks bij de organisator.

Heb je nog vragen?