Eventbrite

Helpcentrum

Een evenement organiseren

Handmatig bezoekers toevoegen

Gebruik 'Bezoekers' toevoegen om vrijkaartjes aan te bieden of een bestelling handmatig vast te leggen. Er worden geen toeslagen in rekening gebracht op handmatige bestellingen, maar je moet de betaling rechtstreeks bij de bezoeker innen, buiten Eventbrite om. Ga naar je dashboard om te beginnen. Selecteer vervolgens 'Bezoekers toevoegen' onder 'Bezoekers beheren'.

In dit artikel

  • Voordat je begint
  • 1. Ga naar je dashboard.
  • 2. Ga naar 'Bezoekers toevoegen' (onder 'Bezoekers beheren').
  • 3. Kies het type bestelling.
  • 4. Voer het aantal tickets per tickettype in onder 'Aantal'.
  • 5. Controleer 'Betaald bedrag' en 'Totaal betaald'.
  • 6. Selecteer 'Doorgaan'.
  • 7. Vul het bestelformulier in.
  • 8. Selecteer 'Registreren' of 'Bestelling plaatsen'.

Voordat je begint

☑️ Wanneer je bezoekers handmatig toevoegt, worden geen creditcards of bankpassen verwerkt. Als de bezoeker met een creditcard of bankpas betaalt, verkoop het ticket dan via de Organizer-app.

☑️ Voor evenementen met zitplaatsreservering worden bezoekers aan de best beschikbare plaatsen toegewezen. Als je bestellingen voor specifieke zitplaatsen moet maken, volg dan deze stappen.

1. Ga naar je dashboard.

Ga naar Evenementen beheren in je account. Selecteer vervolgens je evenement.

2. Ga naar 'Bezoekers toevoegen' (onder 'Bezoekers beheren').

Als je evenement een terugkerend evenement is, moet je eerst kiezen aan welk evenementexemplaar je bezoekers wilt toevoegen.

Klik op Een exemplaar selecteren en kies een evenementexemplaar. Je kunt bezoekers alleen aan één exemplaar tegelijk toewijzen.

3. Kies het type bestelling.

Gebruik het keuzemenu om te kiezen hoe je deze bestelling wilt vastleggen. Bestellingen met Vrijkaartjes en Geen betaling nodig worden als gratis bestellingen beschouwd. Bij andere betaalmethoden kun je vastleggen hoeveel de bezoeker je heeft betaald.

4. Voer het aantal tickets per tickettype in onder 'Aantal'.

5. Controleer 'Betaald bedrag' en 'Totaal betaald'.

De velden Betaald bedrag en Totaal betaald tonen de ticketprijs vermenigvuldigd met het aantal. Bewerk het resultaat als je wijzigingen moet aanbrengen.

Gebruik dit om vast te leggen hoeveel de bezoeker voor deze bestelling heeft betaald. Incasseer betalingen rechtstreeks bij de bezoeker, buiten Eventbrite om.

6. Selecteer 'Doorgaan'.

7. Vul het bestelformulier in.

Vul de bezoekersgegevens in. De bezoeker ontvangt een bevestigingsmail voor de bestelling. Hef de selectie op van Stuur een e-mail met bevestiging naar de bezoeker om dit uit te schakelen.

8. Selecteer 'Registreren' of 'Bestelling plaatsen'.

Heb je nog vragen?