Eventbrite

Helpcentrum

Welke e-mails ontvangen bezoekers automatisch?

Eventbrite kan automatisch een aantal verschillende e-mails aan bezoekers verzenden. Bezoekers kunnen sommige e-mails uitschakelen met gebruik van E-mailvoorkeuren (onder Accountinstellingen), maar andere niet omdat deze belangrijke informatie bevatten over bestellingen en registraties.

In dit artikel

  • Nieuwsbrieven van Eventbrite/accountgerelateerde e-mails
  • Welkomstmail
  • E-mail voor accountactivering
  • E-mail ter herinnering bij niet voltooide registratie
  • E-mail om ticket te claimen
  • E-mail met 48-uurs herinnering
  • Restitutie-/annuleringsmail
  • E-mail met orderbevestiging
  • Herinneringsmail voor de registratie van 'leuk gevonden evenementen'

Nieuwsbrieven van Eventbrite/accountgerelateerde e-mails

Deze worden verzonden aan bezoekers om gerelateerde evenementen aan te bevelen op basis van locatie, eerder bijgewoonde evenementen en evenementen van vrienden. Bezoekers kunnen zich hiervoor afmelden wanneer ze zich registreren in het gedeelte E-mailvoorkeuren van hun account.

Welkomstmail

Wordt verzonden aan een bezoeker met de bevestiging dat diens Eventbrite-account is aangemaakt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen Eventbrite en de organisator van een evenement, en de mail wordt alleen de eerste keer verzonden wanneer een bezoeker zich met een specifiek e-mailadres voor een evenement registreert.

E-mail voor accountactivering

Wordt verzonden wanneer een bezoeker zich online of via een van onze mobiele apps bij diens Eventbrite-account probeert aan te melden, maar wij zien dat er nog geen wachtwoord is ingesteld. Deze e-mail mag slechts eenmaal per Eventbrite-account worden verzonden, omdat bezoekers via deze mail wordt gevraagd een wachtwoord aan te maken zodat ze informatie omtrent hun registraties voor evenementen kunnen inzien.

E-mail ter herinnering bij niet voltooide registratie

Wordt verzonden als een herinnering om tickets te kopen voor een evenement als een bezoeker een bestelling verlaat zonder deze te betalen. Deze e-mail wordt alleen verzonden aan personen die op het moment van registratie bij hun Eventbrite-account zijn aangemeld.

E-mail om ticket te claimen

Wordt verzonden als het e-mailadres van de koper van het ticket verschilt van het e-mailadres van de bezoeker(s) op de bestelling.

E-mail met 48-uurs herinnering

Wordt twee dagen voor elk evenement verzonden om de bezoekers aan hun aankomende evenement te herinneren. Organisatoren van evenementen kunnen de herinneringsmail verwijderen voordat deze wordt verzonden, om er helemaal geen te verzenden of om hun eigen e-mail te maken.

Restitutie-/annuleringsmail

Wordt verzonden voor acties die betrekking hebben op geannuleerde of gerestitueerde bestellingen. Deze e-mails zijn onder andere:

  • E-mail met restitutiebevestiging: wordt verzonden wanneer een restitutie wordt verstrekt voor een betaalde bestelling

  • E-mail met annulering van bestelling: wordt verzonden wanneer de bezoeker of organisator een gratis bestelling annuleert

  • E-mail restitutieverzoek afgewezen: wordt verzonden wanneer de organisator van een evenement een restitutieverzoek van een bezoeker afwijst

TIP: Meer informatie over het aanvragen en verstrekken van restituties.

E-mail met orderbevestiging

Wordt verzonden wanneer een bezoeker de bestelling of de registratie afrondt.

TIP: Meer informatie over het aanpassen of zoeken van een orderbevestiging.

OPMERKING: Organisatoren van evenementen ontvangen een kopie van de e-mails met de orderbevestiging voor bezoekers wanneer een bestelling wordt afgerond. Informatie over het uitschakelen van deze optie.

Herinneringsmail voor de registratie van 'leuk gevonden evenementen'

Wordt twee dagen vóór een evenement verzonden om mensen eraan te herinneren een ticket te kopen voor evenementen die ze leuk hebben gevonden (opgeslagen) terwijl ze waren aangemeld op hun Eventbrite-account.

Heb je nog vragen?