Tickets afdrukken met een Star-printer en de Eventbrite Organizer-app

Als je een Star-printer hebt, verbind je deze met de Eventbrite Organizer-app. Gebruik vervolgens de app om tickets voor bezoekers af te drukken. Om te beginnen, download je de ​​​​​​Eventbrite Organizer-app. Als je nog geen printer hebt, koop er dan één bij een retailpartner van Eventbrite.

In dit artikel

• Installeer de Star-printer.
  • Verbind de printer met je apparaat.
  • Tickets afdrukken voor bezoekers.
  • Problemen oplossen

Installeer de Star-printer.

1. Dit heb je hiervoor nodig:

• Een apparaat met iOS (14.0 en hoger) of Android (5.0 en hoger)

• Een Star-printer (verkrijgbaar bij de retailpartner van Eventbrite)

• Een draadloze router met internetverbinding

• Een ethernetkabel

2. Sluit de printer aan op een router.

Gebruik de ethernetkabel om de printer met de router te verbinden.

3. Probeer of de printer werkt.

Sluit de printer aan. Houd de knop 'Toevoer' ingedrukt en schakel de printer in. Blijf de knop 'Toevoer' ingedrukt houden, totdat de printer de apparaatinstellingen en netwerkgegevens afdrukt.

Wanneer je het foutbericht Geen verbinding met host ontvangt, zorg je dat de ethernetkabel goed is aangesloten. Schakel de printer vervolgens uit en wacht enkele minuten, voordat je het opnieuw probeert.

Verbind de printer met je apparaat.

1. Verbind je apparaat met hetzelfde netwerk als je printer.

2. Open de Eventbrite Organizer-app en kies je evenement.

Meld je aan met je e-mailadres en wachtwoord van Eventbrite.

3. Ga naar de app Instellingen.

Selecteer het pictogram linksboven. Tik dan op Instellingen (iOS) of Apparaatinstellingen (Android).

4. Verbind de printer.

Om je printer opnieuw te verbinden:

1. Selecteer 'Printer configureren'.

2. Zet het afdrukken aan.

3. Tik op je Star-printer onder 'Gedetecteerde printers' (iOS) of 'Beschikbaar' (Android).

4. Selecteer 'Verbinden' (iOS) of 'OK' (Android).

5. Pas de afdrukinstellingen aan.

Selecteer de printer (iOS) of tik op het tandwielpictogram (Android) om de aangesloten printer te vergeten of andere aanpassingsopties te zien.

6. Wijzig je standaard leveringsmethode.

De Leveringsmethode is hoe bezoekers de tickets die ze kopen, ontvangen. Als je de leveringsmethode op Nu afdrukken instelt, wordt een ticket na de aankoop automatisch afgedrukt.

Je past de standaard leveringsmethode (iOS) als volgt aan:

1. Ga naar 'Instellingen'.

2. Selecteer 'Leveringsmethode'.

3. Kies je voorkeursmethode onder 'Standaard'.

Je past de standaard leveringsmethode (Android) als volgt aan:

1. Ga naar 'Afdrukken en leveren'.

2. Scroll omlaag naar 'Leveringsmethode kiezen'.

3. Sleep de gewenste leveringsmethode naar boven met het pictogram van twee lijnen.

Tickets afdrukken voor bezoekers.

— Bestaande bestellingen afdrukken.

Je drukt als volgt een ticket af voor een eerder aangemaakte bestelling:

1. Ga naar 'Bestellingen'.

2. Tik op de bestelling die je wilt afdrukken.

3. Selecteer 'Afdrukken'.

4. Bevestig de tickets die je wilt afdrukken en selecteer 'Afdrukken'.

Je vindt Bestellingen in het menu onderaan (iOS) of in het menu linksboven (Android).

— Tickets afdrukken tijdens de verkoop.

Als de leveringsmethode is ingesteld op Nu afdrukken wanneer je een ticket verkoopt, wordt een bestelling automatisch afgedrukt. Je kunt ook Afdrukken selecteren na het invoeren van een bestelling om de bestelling af te drukken.

— Tickets van het type 'Ophalen' afdrukken.

Als je tickets aanmaakt kun je bezoekers de optie 'Ophalen' bieden. Deze optie schakel je als volgt in:

1. Ga op de Eventbrite-website naar Mijn evenementen beheren en selecteer je evenement.

2. Ga naar 'Tickets'.

3. Selecteer je tickettype.

4. Klik op 'Geavanceerde instellingen'.

5. Selecteer 'Ophalen'.

6. Sla je wijzigingen op.

Als bezoekers tijdens het betalen de optie 'Ophalen' kiezen, ontvangen ze geen digitaal ticket. In plaats hiervan kun je deze tickets vóór het evenement afdrukken om ze aan bezoekers te geven. Je drukt als volgt tickets van het type 'Ophalen' af:

1. Open de app en ga naar het Dashboard.

2. Scroll omlaag naar 'Ophalen' en tik op 'Tickets afdrukken'.

3. Controleer de gegevens en tik op 'Afdrukken'.

Problemen oplossen

— Verbindingsproblemen

Als je geen verbinding kunt maken met de printer, kan er een probleem zijn met de verbinding.

1. Controleer of je router verbinding heeft met internet.

2. Zorg dat je apparaat is verbonden met hetzelfde netwerk als je printer.

3. Koppel de ethernet-kabel los en sluit hem weer aan op de printer.

4. Zet de printer uit en weer aan (uitzetten, 30 seconden wachten en weer aanzetten).

5. Wacht enkele minuten tot de printer verbinding maakt.

— Problemen met de hardware

Raadpleeg het Helpcentrum van Star bij mechanische problemen met je Star-printer.