Zet je bezoekers over naar andere evenementen, tickettypen en zitplaatsen.

Je kunt bezoekers naar andere evenementen, tickettypes en zitplaatsen overzetten. Zorg dat je evenement gebruikmaakt van Eventbrite-betalingsverwerking, de bezoeker betaald heeft met een betaalpas of creditcard en je genoeg saldo in je evenement hebt staan. Ga om te beginnen naar 'Bestellingen' onder 'Bezoekers beheren', zoek de bezoeker die je wilt overzetten en klik op 'Bezoekerstransfer'.

In dit artikel

• 1. Controleer voordat je begint het volgende:
  • 2. Ga naar je Dashboard.
  • 3. Ga naar Bestellingen onder Bezoekers beheren.
  • 4. Zoek de bestelling.
  • 5. Kies de bezoeker die je wilt overzetten en kies Bezoekerstransfer.
  • 6. Selecteer het nieuwe tickettype, evenement of de nieuwe zitplaats.
  • 7. Verwijder eventuele [object Object] of prijsverschillen en selecteer „Overboeking voortzetten”.
  • 8. Controleer de registratiegegevens en zorg dat alles correct is.
  • 9. Voltooi de overdracht.

1. Controleer voordat je begint het volgende:

Voor de overdracht van bezoekers moet aan de volgende eisen worden voldaan:

• Je evenement maakt gebruik van Eventbrite-betalingsverwerking en de deelnemer heeft de bestelling online betaald met een creditcard of bankpas.

• Je hebt voldoende saldo in je resterende uitbetaling. Klik op „Geld toevoegen” op het evenementendashboard als je al bent uitbetaald. Meer informatie over het toevoegen van fondsen aan je evenement.

• Het huidige evenement van de bezoeker is nog niet begonnen.

• Als er sprake is van een overdracht naar een nieuw evenement, is het nieuwe evenement nog niet begonnen.

• Controleer de ticketinstellingen van het tickettype waarnaar je overstapt. Het minimum aantal tickets per bestelling moet worden ingesteld op 1.

• De bestelling is niet ingecheckt.

• Je evenement is niet beveiligd met een wachtwoord.

TIP: Als je bezoekers de mogelijkheid wilt geven om hun eigen tickets over te dragen, volg dan deze stappen. Self-service-overdrachten zijn niet beschikbaar voor evenementen met zitplaatsreservering.

2. Ga naar je Dashboard.

Ga naar „Evenementen beheren” in je account. Selecteer vervolgens je evenement.

3. Ga naar Bestellingen onder Bezoekers beheren.

4. Zoek de bestelling.

Blader omlaag tot je de bestelling van de bezoeker ziet. Als je veel bestellingen hebt, kun je de bestelling sneller vinden via het zoekveld. Je kunt op bestelnummer, naam of e-mailadres zoeken.

5. Kies de bezoeker die je wilt overzetten en kies Bezoekerstransfer.

Selecteer Acties in de keuzelijst naast de bezoeker die je wilt overzetten. Selecteer vervolgens Bezoekerstransfer. Je kunt slechts één bezoeker tegelijk overzetten.

6. Selecteer het nieuwe tickettype, evenement of de nieuwe zitplaats.

Voer de onderstaande stappen uit.

Als je overzet naar een nieuw(e) tickettype of zitplaats voor hetzelfde evenement:

1. Klik op Ticket wijzigen.

2. Selecteer het nieuwe tickettype.

3. Gebruik voor evenementen met zitplaatsreservering de zitplaatsoptie om een zitplaats te kiezen.

4. Klik op Doorgaan.

Als je overzet naar een nieuw evenement:

1. Klik op Evenement wijzigen.

2. Selecteer het nieuwe evenement.

3. Klik op Doorgaan.

4. Selecteer het nieuwe tickettype.

5. Gebruik voor evenementen met zitplaatsreservering de zitplaatsoptie om een zitplaats te kiezen.

6. Klik op Doorgaan.

7. Verwijder eventuele ticketkosten of prijsverschillen en selecteer „Overboeking voortzetten”.

Verwijder eventuele kosten of ticketkosten op deze pagina voordat je verder gaat. Als je wilt dat bezoekers het verschil betalen, schakel dan zelfbedieningsoverdrachten in.

TIP: Als je de deelnemer hebt overgezet naar een goedkoper ticket, kun je het verschil terugbetalen.

8. Controleer de registratiegegevens en zorg dat alles correct is.

9. Voltooi de overdracht.

Selecteer Registreren. Eventbrite stuurt de bezoeker een nieuwe bevestigingsmail en een nieuw ticket. Het vorige ticket is niet langer geldig.