Zornice
Sales Ended
Zornice

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Split

21000 Split

Croatia

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

Lampice, sniženja, ukrasi, topla čokolada, čaj, mirisi cimeta i borovine, debele čarape, šalovi i rukavice. Rumeni obrazi i crveni nosići. Uskoro će advent. Došašće.
Ako maknemo sve komercijalno i Advente ovdje i ondje, ostaje nam ništa drugo doli vrijeme priprave za Božić, za ponovni dolazak, za rođendan mog i tvog Kralja.

Da mi dolazi pravi kralj, vjerujem da bi se pripremala mjesecima unaprijed, planirala jelovnik, dekoracije, što ću odjenuti. Znam da bi se kuća blistala i da ni mikroskopom nitko ne bi mogao pronaći niti jednu jedinu prašku.

A kada dolazi Kralj kraljeva? Realno, ako je zbilja to što jest, ne treba Mu ništa od onog što Mu ja mogu dati. Njemu treba nešto drugo, nešto što ne može naći svugdje, nešto posebno, drugačije, neponovljivo.

A što ja to imam da nitko drugi nema? Što je to moje i samo moje i nigdje se više ne može naći?

Znaš ti dobro …

Ma ne! Što ću Mu ja? Što će sa mnom ovakvom nikakvom, gunđavom, smušenom, nestalnom? Što ću Mu ovakva puna pitanja, sumnji i strahova? Bolje neka prođe dalje i potraži nekog boljeg.

Ali On već kuca.

Možeš li, Isuse, pričekati još malo? Da se pospremim, dovedem u red, da izbacim sve što se ne uklapa u moj interijer, u onaj u kojem Te želim ugostiti? Sačekaj, molim Te, još samo malo. Da budem najbolja što mogu jer samo Te takva želim dočekati!

Dotjerajmo svoje interijere svakog jutra da budu spremni dočekati najvažnijeg gosta koji nam ima doći.

Share with friends

Date and Time

Location

Split

21000 Split

Croatia

View Map

Save This Event

Event Saved