Free

Zondag 22 oktober - DesignLab Solar School

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Stadhuis

Stadhuisplein 1

Hal van 100

5611EM Eindhoven

Netherlands

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

DESIGNLAB: SOLAR SCHOOL

Tijdens de Solar School creëer je met je groepje een innovatie met flexibele solar film. Deze flexibele solar film geeft ongekende mogelijkheden om nieuwe creaties te realiseren om duurzame energie op te wekken.
Laat je eigen creativiteit los op de materialen om met je groepje iets moois te maken en te leren van de nieuwste solar technologie.
Solliance stelt flexibele solar film ter beschikking om vrij mee te werken en begeleidt de deelnemers in de Solar School.Organisator:

Solliance Dit is samenwerkingsverband van ECN, TNO, Holst Centre, Imec en Forschungszentrum Jülich. Samen met de universiteiten van Eindhoven, Hasselt en Delft, dit om een rol van betekenis in het wereldwijde onderzoek naar de solar-technologie van de toekomst te spelen.

Doelgroep:

Kinderen tussen 11-15 jaar Met interesse in techniek en/of innovatieSolliance wil wetenschap en bedrijfsleven verbinden en werkt zo aan een duurzaam energiesysteem. Door de mogelijkheden van flexibele solar film laten zien en kinderen er mee laten spelen, creëren ze bewustwording en kan Solliance een rol van betekenis spelen voor solar technologie voor de toekomst.

Eerst is er een korte introductie over de solar film en de mogelijkheden. Vervolgens starten de kinderen in groepjes met werken van solar film en andere attributen. Door de kinderen in groepjes zelf te laten creëren zullen er gave nieuwe creaties ontstaan.

Deelname is gratis maar aanmelding is vereist. Vol is vol!Switch. Light, transforming life

Switch is het nieuwe platform voor een meer directe innovatie, met licht als verbindend thema. Iedereen die daarop wil voortbouwen kan elkaar hier ontmoeten. Samen onderzoeken en ontdekken hoe onze kwaliteit van leven kan verbeteren vanuit de kracht van Eindhoven: technologie, design en kennis. Op weg naar een hechtere samenleving voor een sterke, veerkrachtige stad.

www.switchlight.nl >

Share with friends

Date and Time

Location

Stadhuis

Stadhuisplein 1

Hal van 100

5611EM Eindhoven

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved