YRITÄ ITE -nuorten yrittäjyystapahtuma

Actions Panel

YRITÄ ITE -nuorten yrittäjyystapahtuma

Tapahtuma kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille nuorille

By Startup Refugees

When and where

Date and time

Thursday, April 13 · 12 - 4:30pm EEST

Location

Helsinki Central Library Oodi 4 Töölönlahdenkatu 00100 Helsinki Finland

About this event

  • 4 hours 30 minutes
  • Mobile eTicket

Tervetuloa oppimaan uutta, inspiroitumaan ja tapaamaan muita yrittäjyydestä kiinnostuneita nuoria!

Tässä tapahtumassa kuulet kokemuksia nuorilta, mutta kokeneilta yrittäjiltä, pääset miettimään miten voit hyödyntää omia taitojasi yrittäjänä ja saat työkaluja rakentaaksesi omasta yritysideastasi totta. Opit myös mistä voit hakea tukea yrittäjyyteen.

Päivä alkaa mielenkiintoisilla puheenvuoroilla, joiden jälkeen voit osallistua työpajoihin tai tietoiskuihin, sekä saada pop up -yritysneuvontaa.

Tapahtuma järjestetään suomeksi, mutta yritysneuvontaa on saatavilla myös englanniksi, arabiaksi, venäjäksi ja ukrainaksi.

Tapahtuma on ilmainen, mutta varaathan paikkasi ilmoittautumalla.

OHJELMA:

Kino Regina:

11.45 Ovet aukeavat

12.00 Tervetulosanat

12.10 Mistä tukea yrittäjyyteen: Startup Refugees, Business Helsinki, Suomen Yrittäjät, Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistys

12.30 Yrittäjätarina: William von der Pahlen

William von der Pahlen on nuori palkittu sarjayrittäjä ja huippusuositun Futucast -podcastin toinen isäntä. William on perustanut mm. Green Hippo -ravintolaketjun ja hän toimii monessa yrityksessä neuvonantajana ja sijoittajana. William perusti ensimmäinen yrityksen ollessaan 19-vuotias.

13.05 Oman osaamisen brändäys ja myyminen: Sonja Eid

Sonja Eid on graafinen suunnittelija ja perustamansa AIM Visual -bränditoimiston luova johtaja. Sonja ryhtyi yrittäjäksi 20-vuotiaana ja toiminut yrittäjänä jo pian 7 vuoden ajan. Hän on auttanut yrityksiä visuaalisten ilmeiden, brändäyksen, nettisivujen, verkkovalmennusten ja palvelupakettien parissa ja suunnitellut jopa oman vaatekuosin. Sonjan haluaa auttaa muita menestymään omalla intohimollaan ja siksi hän keskittyy nykyään valmentamiseen ja mentorointiin.

13.30 Kokemuksia kesäyrittäjyydestä: 4H-yrittäjä Ellen Heikkala

13.45 Q&A

14.00–14.15 TAUKO

14.15 Tietoisku: Luo oma kesätyöpaikkasi! Miten päästä mukaan 4H:n Yrityskesä-ohjelmaan? (Joni Nissilä/Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistys)

14.45 Tietoisku: Miten rahoitan yritystoiminnan? (Touko Kontro/ Business Helsinki)

15.15 Tietoisku: Osta yritys - helposti ja halvalla (Anneli Komi/Suomen Yrittäjät)

TYÖPAJAT:

Tunnista vahvuutesi ja osaamisesi Duunikoutsin avulla

14.30–15.15 & 15.15-16.00

Oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen on yksi tärkeimmistä työelämätaidoista. Myös usean yrityksen lähtökohtana on yrittäjän oma osaaminen. Duunikoutsi-työpajassa pääset tunnistamaan ja sanoittamaan omia vahvuuksia ja osaamista maksutonta Duunikoutsi-sovellusta hyödyntämällä. Työpajan ohjaavat Sanna Clement & Essi Lehtovaara / Talous ja nuoret TAT

Tulevaisuuskestäviä yritysideoita?

14.30-16.00

Työpajassa ideoidaan yhdessä millaisella yritystoiminnalla tulevaisuuden haasteita voidaan ratkaista. Työpajassa saat tietoa tulevaisuuteen vaikuttavista pitkäkestoisista kehityskaarista eli megatrendeistä, pääset kokeilemaan trendityökaluja ja oppimaan ja oivaltamaan yhdessä. Työpaja ei edellytä ennakko-osaamista yrittäjyydestä tai megatrendien tuntemista. Työpajan ohjaavat Liisa Poussa, Terhi Ylikoski ja Saara Saarinen / Sitra

*Työpajoihin mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Ei ennakkoilmoittautumista.

NEUVONTAPISTEET OODIN AULASSA KLO 14.00–16.30:

Business Helsinki: Yritysneuvontaa ja tietoa Business Helsingin maksuttomista palveluista yrityksen perustamista suunnitteleville. Neuvontaa saatavilla suomeksi, englanniksi ja arabiaksi.

Startup Refugees: Yritysneuvontaa ja tietoa Startup Refugeesin palveluista maahanmuuttajille suomeksi, englanniksi, ukrainaksi, venäjäksi ja arabiaksi.

Suomen Yrittäjät: Tietoa Suomen Yrittäjien palveluista ja tapahtumista nuorille yrittäjille.

Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistys (klo 15.00-16.30): Tietoa 4H-yrittäjyydestä ja Yrityskesä-ohjelmasta.

About the organizer

Organized by
Startup Refugees

www.startuprefugees.com