Free

YK-kino & Global Migration Film Festival esittävät: "The Journey"

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Kino Andorra

Eerikinkatu 11

00100 Helsinki

Finland

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

YK-kino ja Global Migration Film Festival esittävät Matthew Casselin dokumentin ”The Journey”, jossa seurataan syyrialaisen pakolaisen Aboud Shalhoubin yli 2700 kilometrin pituista matkaa Eurooppaan ja sen halki. Samalla keskustellaan siirtolaisuudesta Euroopasta ja Eurooppaan ennen ja nyt.

YK-kino ja Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n elokuvafestivaali Global Migration Film Festival järjestävät elokuvaillan, jossa nähdään sekä tämänpäivän siirtolaisuutta Eurooppaan ja siitä, miltä suomalaisten siirtolaisuus näytti vuosikymmeniä sitten asiantuntijaesittelyn kera.

Elokuvanäytöstä seuraa keskustelu, jonka aikana yleisö voi esittää ajatuksiaan ja kysymyksiään elokuvan päähenkilölle Aboud Shalhoubille ja asiantuntijoille.

The Journey-elokuvasta:

The Journey on yli vuoden aikana kuvattu koskettava tarina, jossa tavalliset elämät keskeytyvät epätavallisten olosuhteiden voimasta. Uuvuttavalla ja epävarmalla matkalla Syyriasta Istanbuliin ja aina Alankomaihin saakka, Aboudista tulee yksi myöhemmin ”Balkanin reittinä” tunnetun matkan edelläkävijöistä.Tälle 31-vuotiaalle isälle turvapaikan hakeminen Euroopasta oli ainoa keino päästä takaisin yhteen hänen vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa - ainoa ongelma oli Eurooppaan pääseminen.

Aboudin matkaa leimasi epävarmuus sen jokaisella hetkellä. Useimmat osuudet täytyi tarpoa yön hämärässä. Mukaan kuitenkin liittyi elokuvantekijä Matthew Cassel, joka dokumentoi ja osallistui Aboudin vaellukselle täynnä vaaroja ja riistoa, mutta myös ihmeellisiä hyvyyden hetkiä.

Casselin kollega Simon Safieh tallensi samaan aikaan Damaskoksessa Aboudin vaimon Christinen ja hänen lapsiensa elämää. Heille puhelinsoitto saattoi merkitä yhtä hyvin viestiä Aboudin kuolemasta tai epäonnistumisesta kuin hänen onnistumisestaankin.

”The Journey” on osa Global Migration Film Festivalin virallista ohjelmistoa.

Share with friends

Date and Time

Location

Kino Andorra

Eerikinkatu 11

00100 Helsinki

Finland

View Map

Save This Event

Event Saved