WoT Business Camp on tour @ Patra

Actions and Detail Panel

Sales Ended

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

POS Coworking Space

69 Dimitriou Gounari

262 25 Patra

Greece

View Map

Event description
Μια σειρά εργαστηρίων για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων έρχεται 13-15/12 στην Πάτρα από το WoT με την υποστήριξη της Google.

About this Event

Το WoT Business Camp on tour, που ξεκινάει φέτος με την υποστήριξη της Google, είναι μια σειρά από εργαστήρια επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης, για γυναίκες που θέλουν, σχεδιάζουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει να χτίζουν τη δική τους επιχείρηση.

Μένεις στην Πάτρα;

Θέλεις να ανακαλύψεις το επιχειρηματικό σου όραμα, να αξιολογήσεις αν είσαι έτοιμη να γίνεις επιχειρηματίας, να ενημερωθείς για πιθανές πηγές χρηματοδότησης;

Θέλεις να αποκτήσεις νέες δεξιότητες και εργαλεία (pitching, branding, επαγγελματική δικτύωση, web design, στρατηγικός σχεδιασμός, digital marketing), που θα σε βοηθήσουν να υποστηρίξεις, να αναπτύξεις και να προωθήσεις την επιχειρηματική σου προσπάθεια (και τον εαυτό σου) με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Κάνε την αίτησή σου για να συμμετάσχεις, εντελώς δωρεάν χάρη στην υποστήριξη της Google, σε ένα ή περισσότερα εργαστήρια, με έμπειρους/ες εκπαιδευτές/τριες του Women On Top και της Google, και ετοιμάσου να κάνεις πράξη τα επιχειρηματικά όνειρα και τις φιλοδοξίες σου.

Αλλά όχι μόνο αυτό: τα εργαστήρια του WoT Business Camp on tour θα σου δώσουν την ευκαιρία να δικτυωθείς, να αντλήσεις έμπνευση και υποστήριξη από μία κοινότητα γυναικών από όλη την Ελλάδα, που αναζητά το καλύτερο κάθε στιγμή -και όλα αυτά χωρίς να δυσκολευτείς να απαντήσεις στο δύσκολο ερώτημα "Μα πού να αφήσω τα παιδιά;" (αν έχεις): στο WoT πιστεύουμε ότι παιδιά και γονείς μπορούν και αξίζει να αναπτύσσονται παράλληλα, γι' αυτό και φροντίζουμε να απασχολούμε δημιουργικά τους μικρούς μας συμμετέχοντες (2-12 ετών) για όση ώρα η μαμά τους βελτιώνει τις δικές της (αλλά και τις δικές τους) προοπτικές.

Μερικές από τις θεματικές που θα συμπεριλαμβάνει το φετινό WoT Business Camp της Πάτρας:

  • Το όραμα και το επιχειρηματικό σου “γιατί;”
  • Είσαι έτοιμη να γίνεις επιχειρηματίας;
  • Πηγές χρηματοδότησης για μικρές επιχειρήσεις
  • Στρατηγικός σχεδιασμός για όλα τα στάδια μιας επιχείρησης
  • Pitching: πώς να παρουσιάζεις και να πείθεις για τις ιδέες σου αποτελεσματικά;
  • Branding και networking για την επιχείρησή σου
  • Digital marketing¨: θεωρία & πράξη
  • Τα βασικά του web development

… και πολλά άλλα.

Διάβασε περισσότερα και κάνε σήμερα κιόλας την αίτησή σου για το WoT Business Camp της Πάτρας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Σε περιμένουμε!

* Με τη συμμετοχή σας στο event δηλώνετε ότι αποδέχεστε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Women On Top. Καθώς κατά την εκδήλωση ενδέχεται να προκύψει οπτικοακουστικό υλικό και αυτό να χρησιμοποιηθεί σε αναρτήσεις στα social media ή/και σε άλλες ενημερωτικές πλατφόρμες του Women On Top ή/και των συνδιοργανωτών και χορηγών/υποστηρικτών της εκδήλωσης, παρακαλείστε, σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να εμφανίζεστε στο υλικό αυτό, να μας ενημερώσετε σχετικά πριν από την έναρξη της εκδήλωσης στο info@womenontop.gr.

Πληροφορίες

Πότε: Παρασκευή 13/12, 17.00-20.00, Σάββατο & Κυριακή 14-15/12, 10.00-17.00

Πού: POS4work - coworking space, Γούναρη 69, Πάτρα

Πρόγραμμα

Παρασκευή

17.00-19.00 Πόσο έτοιμη εισαι να γίνεις επιχειρηματίας: το όραμα και η προσωπικότητά σου | Πηνελόπη Θεοδωρακάκου

Τι είναι αυτό που σε κινητοποιεί για να φτιάξεις τη δική σου επιχείρηση και γιατί είναι σημαντικό να το ανακαλύψεις εγκαίρως; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να αναπτύξεις για να γίνεις επιτυχημένη επιχειρηματίας; Πώς αλλάζει ο τρόπος δουλειάς (και ζωής σου) όταν αρχίζεις να χτίζεις κάτι δικό σου; Είσαι έτοιμη να κάνεις τη μετάβαση και να επενδύσεις όλα όσα απαιτεί η νέα σου προσπάθεια; Σε αυτό το εργαστήριο θα ασχοληθούμε με το όραμα, τους στόχους και την ουσία που, πολύ συχνά, καθορίζει τη βιωσιμότητα της επιχείρησής μας αλλά και την ικανοποίηση που θα αντλήσουμε από αυτήν. Θα διερευνήσουμε επίσης το ρόλο που παίζει η προσωπικότητα και οι συνήθειές σου στην επιχειρηματικότητα και θα φτιάξουμε έναν χάρτη που θα σε οδηγήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο να χτίσεις το προσωπικό σου πλάνο, με βάση τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σου.

19.00-20.00 Πώς μπορείς να χρηματοδοτήσεις την επιχειρηματική σου ιδέα | TBC

Στόχος αυτού του θεματικού εργαστηρίου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχουσες μία σφαιρική εικόνα γύρω από τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Σκοπεύεις να κάνεις άμεσα το νέο επιχειρηματικό σου βήμα; Διαθέτεις το απαραίτητο κεφάλαιο για αυτό; Εάν όχι, γνωρίζεις ποια είναι τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για το δικό σου ξεκίνημα; Σε περίπτωση που έχεις ήδη κάνει έναρξη επιχείρησης, μπορείς να έχεις πρόσβαση σε χρηματοδότηση; Φεύγοντας από το σεμινάριο, θα έχεις αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς μπορείς να βρεις προγράμματα μέσα από τα οποία θα ενισχυθεί οικονομικά η επιχείρησή σου.

Σάββατο

10.00-12.00 Όσα θέλεις να ξέρεις για το digital marketing: η θεωρία | Λίνα Καστρίτη

Σε αυτό το δίωρο σεμινάριο, θα κατανοήσουμε τις βασικές αρχές του Search Engine Marketing, του SEM & του ROI και θα γνωρίσουμε σε μεγαλύτερο βάθος τη διαφήμιση στα social media και σε άλλα κανάλια. Θα κλείσουμε με ένα case study που θα μας δώσει τη δυνατότητα να καταλάβουμε πώς συνδέονται μεταξύ τους όλα αυτά και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τα αξιοποιήσουμε ως επιχειρηματίες.

12.30-14.30 Όσα θέλεις να ξέρεις για το digital marketing: η πράξη | Γιώργος Μονοκάνδυλος

Αν αναρωτιόσουν πάντα τι περιλαμβάνει ο όρος Digital Marketing και πώς μπορεί να σου χρησιμεύσει στην επιχειρηματική σου ανάπτυξη, αυτό το εργαστήριο είναι για σένα. Θα κατανοήσεις σε βάθος τις διαστάσεις του DM αλλά και τα κανάλια επικοινωνίας του, κυρίως όμως θα μάθεις στην πράξη πώς να δημιουργείς ένα Digital Marketing Plan ή πώς να αξιολογείς αυτό που κάποιος άλλος θα δημιουργήσει για σένα και την επιχείρησή σου.

15.00-17.00 Τα βασικά για το web development | Δημήτρης Τερζόπουλος

Ένα εργαστήριο όπου θα γνωρίσουμε τα βασικά για το Web development, και πιο συγκεκριμένα: τι είναι το Κοινό Στόχευσης, που τεχνικά ζητήματα πρέπει να έχουμε υπ' όψιν όταν ξεκινάμε τη διαδικασία δημιουργίας ενός website, πώς μπορούμε να παράξουμε ενδιαφέρον και αποτελεσματικό περιεχόμενο, ποιες βασικές αρχές του Web Design αξίζει να ξέρουμε και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Google Sites για να προωθήσουμε αποτελεσματικά την επιχείρησή μας.

Κυριακή

10.00-12.00 Η επιχείρησή σου ως brand και η επιχείρησή σου ως δίκτυο | Πηνελόπη Θεοδωρακάκου

Τι αξία έχει ένα ισχυρό δίκτυο γνωριμιών για την επιτυχία της επιχειρηματκής σου ιδέας και πώς μπορείς να το χτίσεις, με αυθεντικό τρόπο; Πώς σχετίζεται το προσωπικό σου brand με το brand της καινούριας σου επιχείρησης και πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίντερνετ για να το δημιουργήσεις; Έλα σε αυτό το διαδραστικό εργαστήριο για να μάθεις πώς να προωθείς τον εαυτό σου και την εταιρεία σου online, να αξιοποιείς τα ψηφιακά μέσα για να εδραιώσεις τη φήμη της επιχείρησής σου (και τη δική σου) και να αποφύγεις τα λάθη που κάνουν κακό στην αντίληψη που έχουν οι άλλοι για σένα και τη δουλειά σου.

12.30-14.30 Πώς να κάνεις pitch τον εαυτό σου, την ιδέα σου ή την επιχείρησή σου | Αλεξία Αξιώτη & Αγάθη Δαρλάση

«Δεν μου αρέσει να 'πουλάω' τον εαυτό μου και τη δουλειά μου», είναι μια από τις φράσεις που ακούμε (ή λέμε) αρκετά συχνά. Και όμως, εξίσου συχνά καλούμαστε να παρουσιάσουμε την επιχειρηματική μας ιδέα, σε σύντομο χρόνο και σε ανθρώπους που μπορεί να μη γνωρίζαμε από πριν. Ο φόβος της έκθεσης αυτής ή του να μην κάνουμε το pitch μας αποτελεσματικά μπορεί να μειωθεί αν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένες, αν νιώθουμε σίγουρες για όσα πρόκειται να πούμε και άνετες με τον τρόπο που θα τα παρουσιάσουμε. Ορισμένα από τα ερωτήματα που θα απαντήσουμε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου είναι: Τι σημαίνει καλό pitch; Ποια είναι τα λάθη που καλό είναι να αποφύγω όταν το προετοιμάζω; Πώς βρίσκω το θάρρος να μιλήσω σε άγνωστους ανθρώπους για την ιδέα μου και να τους ζητήσω την υποστήριξή τους; Πώς μπορώ να πω αυτά που θέλω να πω με συντομία και με τρόπο που να εξάψει το ενδιαφέρον των συνομιλητών μου για περισσότερα;

15.00-17.00 Business planning 101: σχεδίασε στρατηγικά την επιχείρησή σου σε κάθε βήμα | TBC

Μήπως αυτό που στέκεται εμπόδιο στην πραγματοποίηση της επιχειρηματικής σου ιδέας είναι το ότι δεν έχεις το κατάλληλο business plan για να την υποστηρίξεις; Σε αυτό το δίωρο εργαστήριο: Θα καταλάβουμε σε βάθος την αξία της ύπαρξης ενός business plan για την ανάπτυξη, τη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα οποιασδήποτε επαγγελματικής ιδέας. Θα δουλέψουμε με πρακτικές ασκήσεις επάνω στο περιεχόμενο, τον τρόπο δημιουργίας και τη γραφή ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Θα απομυθοποιήσουμε το φόβο που όλοι λίγο πολύ αισθανόμαστε μπροστά στη λευκή σελίδα του business plan. Θα αρχίσουμε να χτίζουμε τα απαραίτητα εργαλεία (budget, marketing, στρατηγική) για να δούμε την ιδέα μας να παίρνει σάρκα και οστά. Θα αποκομίσουμε όλα τα οφέλη που κρύβει για εμάς προσωπικά μια τέτοια διαδικασία, βάζοντας τα θεμέλια για την επιτυχία οποιασδήποτε επαγγελματικής μας προσπάθειας.

Έχουμε δει τα πιο εκπληκτικά αποτελέσματα στις γυναίκες που αποφασίζουν να επενδύσουν μία ή περισσότερες ολόκληρες ημέρες στην επαγγελματική τους εκπαίδευση και ενδυνάμωση. Δίνοντας στον εαυτό σου το μήνυμα ότι είσαι αποφασισμένη να κάνεις την αλλαγή, σε συνδυασμό με το ότι βρίσκεσαι, για αρκετές ώρες, ανάμεσα σε γυναίκες που έχουν αντίστοιχους στόχους, όνειρα και ανάγκες με σένα, κερδίζεις τελικά μια εμπειρία μεταμόρφωσης.

Γι’ αυτό και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες που, με την πολύτιμη υποστήριξη της Google, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερες από 100 γυναίκες να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν όσα από τα εργαστήρια του WoT Business Camp χρειάζονται.

Εντυπώσεις από προηγούμενα Skills Camps του Women On Top

“Σε ένα κομβικό σημείο για την επαγγελματική μου πορεία, η συμμετοχή στο πρώτο Summer Camp ήταν καταλυτική τόσο για αυτό που ακολούθησε όσο και για αυτό που έπεται, καθώς μου έδωσε την απαραίτητη «τροφή για σκέψη» και τις κατευθυντήριες που χρειαζόμουν. Μετά το summer camp, μόνο το γεγονός ότι ήξερα ότι το WoT θα “ήταν εκεί» όταν ήμουν έτοιμη να το αξιοποιήσω ήταν πολύ σημαντικό. Για αυτό και για άλλα φαντάζομαι θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα προσεχώς. Στο επανιδείν λοιπόν!” Κ. Γ.

“Το skills camp είναι η ευκαιρία σου να δεις την επαγγελματική σου ζωή αλλιώς. Παίρνεις μια μεγάλη δόση εμπνευσης απο τα workshops και μια ακόμα μεγαλύτερη δόση δύναμης βλέποντας ότι οι ιστορίες των εργαζόμενων γυναικών έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους!” Φ.Λ.

“Ό,τι καλύτερο έχω κάνει για τον εαυτό μου τα τελευταία χρόνια! Το θεωρώ απαραίτητο για κάθε γυναίκα, οποιασδήποτε ηλικίας, οποιασδήποτε επαγγελματικής κατάστασης διότι μπαίνεις κουμπωμένη και βγαίνεις με φτερά! Νιώθεις ότι δεν είσαι μόνη και ναι εκεί θα βρεις τη βοήθεια, την υποστήριξη και την εμψύχωση που χρειάζεσαι για να κάνεις την καλύτερη αρχή στην υλοποίηση οποιουδήποτε επαγγελματικού σχεδίου σου!” Γ.Ζ.

“Συμμετείχα σήμερα στην παρουσίαση και ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία, που μου δώσατε να μάθω νέα ενδιαφέροντα πράγματα και να γνωρίσω γυναίκες, οι οποίες ανεξάρτητα από την ηλικία τους έχουν τις ίδιες ανησυχίες με μένα και αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζουν ένα καλύτερο αύριο για τη ζωή τους και προσπαθούν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.” Η.Κ.

“Ήθελα να ευχαριστήσω όλη την υπέροχη διοργάνωση για το τρομερό περιβάλλον και το πλούσιο content των σεμιναρίων. Νιώθω ευγνώμων που γνωρίζω την οργάνωση και τη δουλειά σας. Επίσης γνώρισα πολλές εντυπωσιακές γυναίκες, με τις οποίες ίσως συνεργαστούμε!” Α.Λ.

“Ήταν το πιο δημιουργικό απόγευμα για τον εαυτό μου. Έμαθα πράγματα που όντως βελτιώνουν την καθημερινότητα. Έχω ήδη μιλήσει σε φίλες μου γι αυτό!” Δ.Ξ.

“Το Women On Top skills camp που παρακολούθησα μου έμαθε πράγματα που δεν ήξερα καν την ύπαρξή τους, με έκανε να νιώσω ασφάλεια να μοιραστώ τις αγωνίες και τα άγχη μου και ένιωσα έντονα το ουσιαστικό ενδιαφέρον των εισηγητριών στο να βοηθήσουν και να σταθούν σε όποιο πρόβλημα τους παρουσιάζαμε. Επίσης η μεγάλη αποδοχή και στήριξη από τις γυναίκες που παρακολουθήσαμε μαζί το πρόγραμμα ήταν κάτι πολύ σημαντικό που μου δημιούργησε επίσης αίσθημα ασφάλειας. Τέλος το επίπεδο των εισηγήσεων από άποψη περιεχομένου ήταν εξαιρετικό και μου άνοιξε καινούρια παράθυρα γνώσης." Σ.Π.

“Η εμπειρία μου είναι πολύ θετική καθώς ήρθαμε σε επαφή με γυναίκες αξιόλογες οι οποίες μίλησαν εμπειρικά και μέσω των παραδειγμάτων τους από την επαγγελματική εμπειρία μας έμαθαν πολλά. Επιπλέον, οι γνωριμία με τις περισσότερες από τις κοπέλες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα με βοήθησε στο να δω μερικά πράγματα με άλλη οπτική γωνία. Το μεγαλύτερο όφελος ήταν ότι ένιωσα πολύ πιο σίγουρη για τον εαυτό μου.” Π.Β.

Date and Time

Location

POS Coworking Space

69 Dimitriou Gounari

262 25 Patra

Greece

View Map

Save This Event

Event Saved