World IA Day Boston 2017
Free
World IA Day Boston 2017

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

HubSpot

2 Canal Park

Cambridge, Massachusetts 02141

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

World IA Day Boston 2017!

WIAD is an annual event to celebrate the practice and education of Information Architecture.

This is a FREE design conference that celebrates organization and structure for understandability and accessibility. The goal for this day is to promote the practice and education of Information Architecture so you will find it useful if you are involved in: User Experience Design, Visual Design, Development, Content Strategy, Product Design, Service Design, Project Management, Product Management, Digital Strategies, and any other innovation driven industry.

This is an event taking place in all corners of the globe from Los Angeles to London, from Stockholm to Sydney, and from Barcelona to Boston. In thinking globally we're recognizing that the human condition is universal and by including a globally diverse audience, we innovate.

Boston's Agenda:

  • 08:00 - 08:50 Registration/Networking
  • 08:50 - 09:00 Welcome by Brian Durkin
  • 09:00 - 10:00 Dan Klyn - Opening Keynote (60 min)
  • 10:00 - 10:30 Joan Vermette - talk (30 min)
  • - break (30 min 10:30 - 11:00)
  • 11:00 - 11:30 Kyle Soucy - talk (30 min)
  • 11:30 - 12:00 Nathan Davis - talk (30 min)
  • - lunch (90 Min 12:00 - 01:30 )
  • 01:30 - 02:00 Michele Marut - talk (30 min)
  • 02:00 - 02:30 Miso Kim - talk (30 min)
  • - break (30 min 02:30 - 03:00)
  • 03:00 - 04:00 Todd Zaki Warfel - Closing Keynote (60 min)
  • 04:00 - 04:10 Thank you
  • 04:10 - 05:00 Networking

We have got some amazing speakers coming from all over the country to speak here in Boston.

Here is some more info on our speakers:
Dan Klyn - President of the Information Architecture Institute, Co-Founder of the Understanding Group, Professor, and Speaker.
Joan Vermette - Senior Principal UX Designer/Information Architect at TIAA-CREF, and Speaker.
Kyle Soucy - Founding Principal, User Experience Research Consultant at Usable Interface, Founder and President of NH UXPA, and Speaker.
Nathan Davis - Director of IA at Prudential Financial, and Speaker.
Michele Marut - Senior Design Researcher at WeWork, and Speaker.
Miso Kim PhD - Now an Assistant Professor at Northeastern University with a PhD and Masters from Carnegie Mellon, she has spent the last few years as a UX Designer at Cisco Systems.
Todd Zaki Warfel - Sr. Director of UX at Apttus, Design Leader, and Speaker.


This year's theme is "Information Strategy & Structure"!

Will our speakers be discussing the organizing of content for understandability? Will they be discussing the strategy and planning in the design process? Will they be discussing corporate strategies of culture to reach innovation through diversity and inclusion?


Register now to find out!




A special Thank You to our sponsor this year HubSpot for providing the venue location for this amazing event!

HubSpot

Share with friends

Date and Time

Location

HubSpot

2 Canal Park

Cambridge, Massachusetts 02141

View Map

Save This Event

Event Saved