€52.74

Workshop Fromage de tête

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Restaurant 't Amusement

35 Roermondsplein

6811 JN Arnhem

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Refunds up to 7 days before event

Friends Who Are Going
Event description

Description

In Frankrijk eten ze alles van kop tot staart! Daar kunnen wij nog wat van leren in Nederland. Verspilling van eten is echt doodzonde en het liefste gebruiken we bij ‘t Amusement echt alles. In Frankrijk beschouwen ze veel stukken vlees, zoals organen als delicatessen, terwijl wij in Nederland het meestal weggooien.

In deze workshop leert Estée je de echte Franse ‘Fromage de tête’ maken. Hoofdkaas, headcheese en ook zure zult zijn allemaal namen voor gekookte varkenskop in zijn eigen gelei. Hierbij wordt de hele varkenskop in water met aromaten als ui, prei en wortel, piment, peper, laurier, nootmuskaat en azijn, langdurig gekookt of gepocheerd. Na het koken wordt het vlees van de botten geplukt en in stukjes gesneden en vermengd met de natuurlijke gelei van het iets ingekookte kookvocht.

Je ticket is inclusief een eigen terrine met proeverij, incl bijpassende wijn.

Bovendien krijgen jullie hiermee een voorproefje op de uitzending die 25 september op 24Kitchen te zien zal zijn. Zo gaat ze in die aflevering bijvoorbeeld koken met kalfszwezerik, niertjes en maakt ze 'fromage de tete!". Estée vindt niks is leuker dan experimenteren in eigen keuken en dat zal ze deze aflevering volop gaan doen! Maandag 25 september om 19.00uur te zien bij 24Kitchen!

Share with friends

Date and Time

Location

Restaurant 't Amusement

35 Roermondsplein

6811 JN Arnhem

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refunds up to 7 days before event

Save This Event

Event Saved