Skip Main Navigation
Page Content

Save This Event

Event Saved

Woensdag 21 feb & donderdag 22 feb - Smart City DesignLab

Fontys, Gemeente Eindhoven, Rethinking Group, Iguana FM

Wednesday, February 21, 2018 at 4:00 PM - Thursday, February 22, 2018 at 4:00 PM (CET)

Woensdag 21 feb & donderdag 22 feb - Smart City...

Ticket Information

Type Remaining End Quantity
DesignLab Smart City 59 Tickets Ended Free  

Who's Going

Loading your connections...

Share Woensdag 21 feb & donderdag 22 feb - Smart City DesignLab

Event Details

DESIGNLAB: SMART CITY

DesignLab is een design sprint om cross industry innovaties te realiseren t.a.v. verlichting gecombineerd met andere (technologische) vakgebieden om zo de stad te verlichten. Studenten, scholieren, innovators, creatieve denkers zullen samen een nieuwe product, service of aanvulling op verlichting ontwikkelen. Op een creatieve wijze worden innovaties gerealiseerd en gepresenteerd. De resultaten zullen tijdens het World Design Event geexposeerd worden en de beste ideeën worden meegenomen in de vormgeving van de stad Eindhoven. Organisator:

Fontys Educational Designers (FED) Deze change makers in onderwijs verbindt de eilandenstructuur van de Fontys hogescholen aan elkaar. FED staat iedereen bij die een verandering wil doorvoeren in zijn eigen context. Van student tot docent, van medewerker tot manager, van het bedrijfsleven tot andere scholen. Iedereen is een mogelijke partner van FED. Inmiddels uitgegroeid tot een team van 15 educational designers intern en een grote betrokkenheid van de Triple Helix van overheid, bedrijfsleven en de gehele onderwijsketen.

Doelgroep:

Studenten, scholieren, innovators, creatieve denkers en geïnteresseerden 

Wanneer:

Woensdag 21 februari 16.00 - 22.00 uur - vervolg donderdag 22 februari 09.00 - 16.00 uur


We willen Eindhoven leefbaarder maken en nieuwe innovaties toe te voegen aan verlichting. Vanuit verwondering en verschillende invalshoeken gaan we kijken naar nieuwe mogelijkheden om verder te innoveren en nieuwe producten en service te vormen. 

We dagen studenten, scholieren, innovators, creatieve denkers met diverse achtergronden uit om door middel van een design sprint nieuwe mogelijkheden te zien en toe te passen in de praktijk. Spelen met de technologische mogelijkheden om de wereld leefbaarder te maken.

Fontys FED begeleidt de Designsessie Smart City inhoudelijk. Diverse bedrijven zorgen voor technische producten en kennis om toe te passen op Smart City. 

Deelname is gratis maar aanmelding en commitement is vereist. Vol is vol!Switch. Light, transforming life

Switch is het nieuwe platform voor een meer directe innovatie, met licht als verbindend thema. Iedereen die daarop wil voortbouwen kan elkaar hier ontmoeten. Samen onderzoeken en ontdekken hoe onze kwaliteit van leven kan verbeteren vanuit de kracht van Eindhoven: technologie, design en kennis. Op weg naar een hechtere samenleving voor een sterke, veerkrachtige stad.

www.switchlight.nl >

Have questions about Woensdag 21 feb & donderdag 22 feb - Smart City DesignLab ? Contact Fontys, Gemeente Eindhoven, Rethinking Group, Iguana FM

Save This Event

Event Saved

When & Where


Stadhuis
Stadhuisplein 1
Hal van 100
5611EM Eindhoven
Netherlands

Wednesday, February 21, 2018 at 4:00 PM - Thursday, February 22, 2018 at 4:00 PM (CET)


  Add to my calendar

Organizer

Fontys, Gemeente Eindhoven, Rethinking Group, Iguana FM

Fontys, Gemeente Eindhoven, Rethinking Group, Iguana FM

  Contact the Organizer
Woensdag 21 feb & donderdag 22 feb - Smart City DesignLab
Things to do in Eindhoven Other Science & Tech

Interested in hosting your own event?

Join millions of people on Eventbrite.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.