Donation

Werkgeluk in Semco Stijl

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Seats2meet.com Utrecht CS

65 Moreelsepark

5

3511 EP Utrecht

Netherlands

View Map

Event description

Description

Werkgeluk in Semco Stijl

Het belang en de voordelen van geluk op de werkplek wint gestaag terrein. Eigenlijk vreemd dat het zo lang heeft geduurd eer organisaties en bedrijven inzagen, dat geluk daadwerkelijk rendeert. En het betaalt zich uit in 21% meer productiviteit, 45% minder verloop en 37% minder ziekteverzuim. 'Sturen op geluk' als businessmodel.

Maar, laten we onze ogen niet sluiten voor de 25% van alle medewerkers, die last hebben van chronische vermoeidheid en stress. En blijf je gelukkig bij aanhoudende werkdruk of een slecht functionerende leidinggevende? Dus rijst de vraag hoe je bevlogen en gelukkige medewerkers creëert?

In onze visie door andere competenties te ontwikkelen als aanvulling op de vereiste klassieke competenties. Want is het niet merkwaardig dat we wél ons doorzettingsvermogen moeten vergroten – om ook onze doelen te halen tijdens periodes van veranderingen en tegenslagen – maar ruimte om herstellingsvermogen te ontwikkelen, om even bij te komen van deze werkdruk, heeft geen prioriteit. Dat mogen we in onze eigen tijd doen. We worden wél getraind in kostenbewustzijn, maar niet in geluksbewustzijn. We worden beoordeeld op stressbestendigheid, maar niet op onze competentie om te kunnen ontspannen op het werk.

Alleen als er logisch tegenwicht wordt geboden kunnen we nog lang en gelukkig werken. Een tegenwicht, waardoor er weer sneller sprake is van balans. En dat betaalt zich uit. Tijd dus voor nieuwe competenties. Gelukscompetenties.

Interessant is ook welke gelukscompetenties Ricardo Semler, die werkgeluk op de agenda heeft gezet in zijn onderneming, heeft toegepast. Hoe is het hem gelukt om werkgeluk centraal te stellen in combinatie met zelfsturende teams, zelfs in tijden van crisis?

Go4People nodigt je uit om op 20 maart 2018 kennis te maken met gelukscompetenties op de Internationale dag van het geluk. Laat je inspireren, opladen en activeren!


Programma:

13.00 uur Inloop

14.00 uur Drie TED talks

* Het geheim van gelukscompetenties in Semco Stijl - hoe Ricardo Semler gelukkige zelfsturende teams van de grond kreeg

* Waarom rouw opening geeft voor geluk

* Synchroniseren met de juiste business partners


15.00 uur Keuze uit een carrousel van 6 gelukscompetenties, zoals

* Positiviteitsvaardigheid

* Spelen

* Geluksbewustzijn

* Persoonlijk Leiderschap voor geluk

* Vitaliseren

* Community building

17.30 uur Afsluitende netwerkborrel

Wat zijn de kosten?

We zijn transparant in wat wij investeren: onze (ontwikkel)tijd, de catering en we delen onze kennis. En je krijgt een goodiebag mee met het artikel "Geluk is te trainen", dat gepubliceerd is in het Tijdschrift voor Organisatie Ontwikkeling.

Ter ere van de Internationale Dag van het Geluk mag jij zelf bepalen hoeveel de middag je waard is geweest. Redelijkerwijs kost een soortgelijk event tussen de € 50 en € 150 euro exclusief btw per persoon. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel. Meld je aan en klikop donatie basis.

Houdt er rekening mee dat eventbrite een deel van de kosten afroomt.

Share with friends

Date and Time

Location

Seats2meet.com Utrecht CS

65 Moreelsepark

5

3511 EP Utrecht

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved