Sales Ended

Waste NO Waste: Textiel & Mode

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

LF2018

Energieweg 10

Zeefgebouw op het suikerterrein

9743 AN Groningen

Netherlands

View Map

Event description

Description

Binnen het Waste NO Waste Factory programma worden er bijeenkomsten georganiseerd rond de thema’s: Architectuur, Textiel & Mode en Landbouw & Voedsel.

Observeren - Ervaren - Creëren

Ieder kijkt vanuit zijn eigen perspectief naar dat wat lokaal beschikbaar is om de ervaarbare waarde in te zetten in concrete toepassingen. In deze bijeenkomsten delen inspirerende sprekers hun blik op wat in onze regio mogelijk kan worden als we de rijkdom van de directe omgeving inzetten. Creëer nieuwe inzichten door de inspirerende lezingen en verken samen hoe er kleurbehoud binnen onze regio plaats kan vinden.

Er zullen drie sprekers zijn die in deze lezing in gaan op het thema Textiel & Mode:

Michelle Baggerman | Bureau Baggerman textielkunsten oa ‘Precious Waste’ weven met gerecycled polyester en op uitnodiging KYOTO Design Lab aan het Kyoto Institute of Technology (KIT) design research project kruisbestuiving ambacht en nieuwe technieken en garens oa bioplastics.

Claudy Jongstra | Studio Claudy Jongstra duurzame textiele kunst- en werkpraktijk door hele keten.

Socrates Schouten | Waag technology & Society van TU-Delft en Universiteit Leiden, auteur van ‘De circulaire economie; waarom productie, consumptie en groei fundamenteel anders moeten’.

Het is een tevens een open uitnodiging om een gezamenlijk perspectief te ontwikkelen vanuit een gedeelde ervaring. In juni verbinden we de drie verschillende manieren van kijken in een rondetafelbijeenkomst op 26 juni waar we de opbrengsten borgen in regionale vervolgacties.

Date and Time

Location

LF2018

Energieweg 10

Zeefgebouw op het suikerterrein

9743 AN Groningen

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved