Free

VTIS ROADSHOW: Vse o študiju v tujini

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Online Event

Event description
Te mika študij v tujini? Se jeseni že odpravljaš na študij v tujini?

About this Event

Te mika študij v tujini? Iščeš nasvete, kako se uspešno vpisati na študij v tujini? Te zanimajo zgodbe in izkušnje Slovencev, ki so študij in življenje v tujini izkusili na lastni koži? Pridruži se online dogodku, kjer bodo člani društva VTIS delili praktične nasvete in odgovorili na vsa vprašanja o tem, kako se uspešno pripraviti na začetek študija in selitev v tujino. Imel boš priložnost spoznati člane društva z študijskimi izkušnjami iz naslednjih držav: Avstrija, Velika Britanija, Nemčija, Nizozemska, Švica, ZDA, Španija, Danska in Francija. Predstavili pa bomo tudi vse aktivnosti društva VTIS, katerih namen je, da ti olajšajo iskanje akademskih priložnostih po svetu.

Dogodek bo potekal v četrtek, 12.11. 2020 ob 19:00 uri, na online platformi Zoom.

Obvezna prijava preko Eventbrita!

Na dogodku bodo sodelovali tudi partnerji društva:

1. Študij v ZDA - LV Prospects

LV Prospects pomaga mladim na poti do študija v ZDA. Zavedajo se, da je izbira študija velika življenjska odločitev, zato želijo na vsakem koraku pomagati bodočim študentom. Če vas podrobneje zanima postopek vpisa, če bi se radi dobro pripravili na izpite, če potrebujete pomoč pri postopku izbire univerze, se vedno lahko obrnete na ekipo LV Prospects (www.lv-prospects.com).

2. Z Ad futuro na študijsko turo!

Ad futura štipendije za mednarodno mobilnost finančno podpirajo mlade, da pridobijo medkulturne kompetence, samostojnost, komunikacijske spretnosti, mrežo stikov, z željo, da se vrnejo v Slovenijo z odličnim znanjem in izkušnjami iz tujine in prinesejo drugačen način razmišljanja. Vse v zvezi s pogoji pridobitve štipendije vam bo na voljo za pogovor svetovalka javnega sklada.

3. Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF)

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) nudi slovenskim študentom 10-tedenski študijsko-raziskovalni obisk na vrhunskih univerzah v ZDA in drugod po svetu, kjer študent opravlja ekipno raziskovalno dejavnost pod mentorstvom slovenskega profesorja. Študentom slovenskih korenin po svetu pa ASEF nudi študijsko-raziskovalni obisk v Sloveniji. S svojim štipendijskim programom si ASEF prizadeva graditi skupnost perspektivnih mladih, ki tudi po koncu izmenjave ostanejo še naprej tesno povezani z gostujočim okoljem in profesorji in tako delujejo v prid kroženja znanja v Sloveniji in po svetu, vzpodbujala pa bo tudi kulturno in gospodarsko sodelovanje. Več informacij na https://www.asef.net/

4.United World Colleges

UWC (United World Colleges) je globalno gibanje, ki s pomočjo izobraževanja združuje ljudi, narode in kulture za mir in trajnostno prihodnost. UWC vzgaja mlade v duhu mednarodnega razumevanja. Namen izobraževanja na UWC šolah je spodbujanje k pozitivnim družbenim spremembam. Na vseh UWC šolah, ki so locirane na štirih celinah, se izvaja program mednarodne mature. Društvo UWC Slovenija je bilo ustanovljeno leta 2013 z namenom organizacije izborov dijakov v Sloveniji za šolanje na UWC šolah. Več informacij na https://www.si.uwc.org/.

5. IntegralEdu

IntegralEdu je mednarodna pisarna, ki dijakom in študentom pomaga pri vpisu na študij v tujini. Poleg administrativne podpore pri postopku vpisa nudi tudi pomoč pri iskanju primernih univerz, pisanju motivacijskih pisem in treningih za sprejemne intervjuje.  Več informacij na: www.integraledu.si

O društvu VTIS

Društvo V Tujini Izobraženih Slovencev (VTIS) povezuje in zastopa interese slovenskih državljanov, ki se v okviru visokošolskega študija izobražujejo ali so se izobraževali oziroma opravljajo ali so opravljali raziskovalno dejavnost na izobraževalno-raziskovalnih ustanovah v tujini. Društvo podpira vse študente in dijake, ki se odločajo za študij v tujini z nasveti o izbiri študija, selitvi v novo državo in soočanju s tujino.

Več informacij o dogodku: darija.salehar@drustvovtis.si ali info@drustvovtis.si

Več o Društvu VTIS na: www.drustvovtis.si

Share with friends

Date and Time

Location

Online Event

Save This Event

Event Saved