VR-journalistikk og netthodeøl
Free
VR-journalistikk og netthodeøl

VR-journalistikk og netthodeøl

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Teknisk Ukeblad Media AS

3 Grensen

0159 Oslo

Norway

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

Virtual reality (VR) har inntatt journalistikken for alvor dette året, blant annet med storslagne 360-satsinger fra aktører som New York Times, AP og BBC. I Norge satser Teknisk Ukeblad flere millioner kroner på å utvkle VR-journalistikken, med støtte fra Google. Samtidig har NRK begynt med sine første 360/VR-produksjoner, og har allerede høstet mange interessante erfaringer.

Men hvordan produserer man egentlig 360/VR-innhold? Er det på tide å begynne med dette selv, eller bør man vente til teknologien modnes og publikum er klare? Hva gjør de beste VR-produsentene?

På NONA-møtet 7. desember får du møte tre aktører med forskjellige innfallsvinkler til VR-journalistikken.

Jannicke Mikkelsen er en filmfotograf med omfattende erfaring innen 3D og 360-gradersfilming. Hun har nylig jobbet med både Sir David Attenborough i BBC og bandet Queen med storslagne VR-produksjoner. Hun kommer fra London for å fortelle mer om hennes 3D/360-prosjekter og vise oss glimt fra produksjonene.

Eirik Helland Urke har jobbet med 360/VR-innhold i mange år, og leder nå VR-prosjektet i Teknisk Ukeblad. Han deler de viktigste erfaringene fra prosjektet så langt, og kommer med noen praktiske tips for enkle produksjoner.

Ståle Grut skriver om teknologi, kultur og medier i NRKbeta. Han kan fortelle om hvordan NRK nå har begynt å ta i bruk 360-teknologi i flere prosjekter, og om erfaringene hittil.

Det blir visning av VR-produksjoner og frivillig «juleverksted» med bretting av egne VR-briller i papp. Enkel servering.

Møtet foregår hos Teknisk Ukeblad Media i Grensen 3. Vi åpner dørene klokka 17:00, starter programmet klokka 17:30 og holder på til ca klokka 1900. Deretter samles de som ønsker til en uformell og ikke-virtuell pils på Amundsen.

OBS: Billettene er gratis, men vi har begrenset antall plasser.

Share with friends

Date and Time

Location

Teknisk Ukeblad Media AS

3 Grensen

0159 Oslo

Norway

View Map

Save This Event

Event Saved