€22.17 – €74.59

Voorjaarssymposium 2019: Revival van textiel

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

5 Smallepad

3811 MG Amersfoort

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

De Textielcommissie organiseert op 11 april een symposium over de herwaardering van textiel.

Sinds het millennium is er sprake van een groeiend maatschappelijk draagvlak voor textiel. Binnen de architectuur vinden wand- en vloerkleden weer hun plaats, vintage en tweedehandskleding wordt niet langer gedragen uit armoede maar is een statement. Er is een groeiende belangstelling voor huishoudelijk textiel en voor technieken zoals damast weven en (goud)borduren. Textiele ambachten zijn terug van weg geweest en worden opnieuw gewaardeerd.

Onder andere de volgende sprekers en flitspresentaties staan op het programma (wijzigingen voorbehouden):

  • Suzan Meijer, Hoofd Restauratie Textiel in het Rijksmuseum geeft een lezing over hoe er om wordt gegaan met reparaties en oude restauraties binnen de collectie van het Rijksmuseum.

  • Zo heurt het (niet!); het versleten linnengoed van de barones. Kunsthistorica Sanny de Zoete vertelt over eindeloos gerepareerd linnengoed. Dit naar aanleiding van haar tentoonstelling in Museum Het Leids Wevershuis in 2018.

  • Saskia van Gemeren, vintage expert neemt je mee in de wereld van vintage-kleding. De herkomst, het herkennen ervan, de selectie en het verkopen/merchandisen.

  • Gieneke Arnolli, Textiel-onderzoeker, voorheen conservator Mode en Textiel Fries Museum, toont aan de hand van de historische textielcollectie van het Fries Museum vele voorbeelden van inventiviteit en creativiteit bij het hergebruiken en repareren van textiel materiaal.

TC-leden kunnen vanaf 15 februari 2019 inschrijven, niet-leden vanaf 1 maart 2019.

Share with friends

Date and Time

Location

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

5 Smallepad

3811 MG Amersfoort

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved