€30

Viisi Talks | Cees van Lotringen | Tot hier en nu verder

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Viisi Insights

124 Surinameplein

1058 GV Amsterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
Een kleine stip op de wereldkaart, en toch is Nederland al 400 jaar één van de meest succesvolle landen ter wereld. Wat is het geheim?

About this Event

Een stip op de wereldkaart, meer is het niet. En toch is Nederland al 400 jaar één van de meest succesvolle landen ter wereld. Wat is het geheim? En hoe wordt voorkomen dat deze succesformule uitgewerkt raakt?

In deze Viisi Talk over zijn boek 'Tot hier en nu verder' duikt Cees van Lotringen zowel in de nationale- als in zijn eigen (familie)geschiedenis om hierop een antwoord te geven. Hij beschrijft de langdurige karaktertraining die aan de Gouden Eeuw heeft bijgedragen en vergelijkt deze met de huidige naoorlogse periode van vrede, stabiliteit en hoge welvaart.Maar net als toen wordt deze bloeiperiode ook nu bedreigd door een combinatie van veranderende machts- en krachtsverhoudingen in de wereld, sterk toenemende kans- en inkomensongelijkheid en moreel verval. We gaan van een tijdperk van veranderingen naar een verandering van tijdperk. Het zal een nieuwe, revolutionaire tijd worden, waarin ons wereldbeeld van verlichting, marktkapitalisme, liberalisme en individualisme op de schop gaat.

Cees zette zich aan dit boek in 2014, nadat de Britse historicus Simon Schama in het discussieprogramma Buitenhof had verklaard dat er sprake is van een 'fundamentele vertrouwenszwakte' in de wereld en dat Nederland - op grond van zijn bijdrage aan de wereldgeschiedenis - mee zou moeten zoeken naar het vinden van nieuwe paradigma voor de nieuwe wereld die in aantocht is.

De toegangsprijs is €30, inclusief eten en drinken en na afloop ontvang je een exemplaar van het boek 'Tot hier en nu verder'.

Programma:

17.30: Inloop inclusief diner

18.15: Viisi Talk van Cees van Lotringen - Tot hier en nu verder

18.45: Napraten en borrel

20.00: Einde

Wie is Cees van Lotringen?

Cees van Lotringen is journalist, schrijver en ondernemer. Hij heeft zijn universitaire scholing genoten in Amsterdam, Parijs en Bologna, waarna hij als journalist aan de slag ging. Hij was voor uiteenlopende binnen- en buitenlandse media actief vanuit de standplaatsen Genève, Bonn, Parijs en Amsterdam. Waaronder FD, BNR en Fondsnieuws.

Van Lotringen heeft als (co-)auteur meerdere boeken op zijn naam staan, waaronder 'Mister Euro', een biografie van Wim Duisenberg die door NRC Handelsblad werd opgenomen in een lijst van de 50 beste biografieën van Nederland en 'Een van de jongens, verleiding en fraude in de top van ABN Amro'. Dat boek, dat het waar gebeurde verhaal vertelt van de concerndirecteur Fiscale Zaken van de bank die verstrikt raakte in een omvangrijke fraude, kreeg lovende kritieken in de pers.

Share with friends

Date and Time

Location

Viisi Insights

124 Surinameplein

1058 GV Amsterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved