Sold Out

Vărzarul 1 Iunie în familie la Rășinari

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Căminul Cultural Rășinari

557200 Rășinari

Romania

View Map

Event description

Description

Rășinărenii vă invită de 1 iunie la Sărbătoarea Vărzarului!

Familiile cu copii sunt invitate joi, 1 iunie, la Sărbătoarea Vărzarului și a altor produse și preparate specifice Rusaliilor. Primăria Comunei Rășinari și Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari (APAR) organizează, la Căminul Cultural din localitate evenimentul gastronomic „Vărzarul și alte produse specifice Rusaliilor”. Pentru că evenimentul are loc pe 1 iunie, părinții sunt așteptați să-și aducă și copiii, pentru care organizatorii pregătesc un atelier de făcut cocoloș cu brânză.

APAR și reprezentanți Primăriei din Rășinari vor să sărbătorească Ziua Copilului și Rusaliile printr-un eveniment gastronomic dedicat preparatelor tradiționale. Evenimentul se desfășoară între orele 11-14 și se adresează familiilor cu copii.

Ce presupune evenimentul?

În prima parte a zilei va avea loc o demonstrație de gătit. Astfel, cei prezenți vor putea vedea cum se prepară produsul vedetă al localității în perioada Rusaliilor, așa-numitul „vărzar”. ”Vărzarul este o plăcintă dulce, cu urdă și cu mărar. O plăcintă specifică pentru Rășinari ce se pregătește în fiecare an de Rusalii. Toți rășinărenii fac vărzar de Rusalii și de aceea îi invităm pe toti ce care doresc să deguste vărzarul să vină la Rășinari, de Rusalii”, a declarat Bucur Bogdan, primarul comunei. ”Este posibil ca denumirea placintei să vină de la verdeața folosită în combinație cu urda”, spune Carmen Ghidiu, președinte APAR. Pentru cei interesați va avea loc și o demonstrație de prepararea a cozonacului cu nucă, urmând ca în cea de-a doua parte a zilei să se desfășoare un atelier pentru copii, unde cei mici vor putea pregăti singuri „cocoloșul ciobănesc cu brânză”, bulzul din Rășinari.

La final, cei prezenți vor putea degusta preparatele, dar și o varietate de brânzeturi, de la telemea de oaie, caș, urdă la brânză de burduf.

Dacă v-am facut poftă cu produsele și preparatele noastre și dacă doriți să luați parte la un eveniment gastronomic autentic, vă așteptam la Rășinari! Înscrierile se fac online, accesând link-ul:

Pentru mai multe detalii, vizitati www.rasinari.travel!

Agenda eveniment

Locație: Căminul Cultural Rășinari, str. Octavian Goga nr. 1527, Rășinari, jud. Sibiu

11.00 - 12.30 - Demonstrație preparare cozonac, tocană de oaie, mamaligă ciobănească și ”vărzar” – plăcintă cu urdă și mărar

12.30- 13.15– Atelier preparare ”cocoloș cu brânză” pentru copii

13.15 – 14.00 – Degustare preparate și produse locale: vărzar, cozonac, brânzeturi etc.

Vă așteptăm cu drag!

Date and Time

Location

Căminul Cultural Rășinari

557200 Rășinari

Romania

View Map

Save This Event

Event Saved