kr200

Vår extraordinära hjärna

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Biograf Skandia

82 Drottninggatan

111 36 Norrmalm

Sweden

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

Hjärnan rymmer hela vår värld: den lagrar minnen, skapar känslor och styr allt som händer i kroppen. Samtidigt är den ett mysterium. Hur vet jag att min verklighet överensstämmer med din? Vad är egentligen intelligens – och går det att skapa en artificiell intelligens? Och varför är det så svårt att vara lycklig?

Vi har samlat en vetenskapsjournalist, en forskare, en husfilosof och en omvärldsanalytiker för att under en helkväll utforska hjärnan och vad det innebär att vara människa. Idag – och i framtiden. Välkomna till Skandiabiografen.

Helen Thomson har rest jorden runt för att träffa och lära känna människorna med världens märkligaste hjärnor. Genom att studera hur de hanterar sin olikhet i vardagen utmanar hon föreställningen om vad det är att vara ”normal”. Vi möter dem i hennes lovordade debutbok Mannen som vaknade upp död.

Simon Kyaga, överläkare i psykiatri, har undersökt den mänskliga hjärnans ytterligheter. Hur ser kopplingen ut mellan psykisk ohälsa och kreativitet, mellan galenskap och genialitet? Finns en sådan koppling eller är det en myt? Vad är ”normalt” och vad är ”sjukt”?

Klas Hallberg är husfilosofen som vill att vi ska hångla mer – och leva innan vi dör. Han är aktuell med Hela Sverige hånglar och kommer följa med oss under kvällen som en funderingskompis. När hjärnan bråkar med oss som mest uppmanar Klas oss att applicera metoden ”SNHK” (Sitt Ner Håll Käften).

Aida Hadzialic har efter sin tid som Sveriges yngsta minister ägnat sig åt att lyfta fram vikten av forskning kring artificiell intelligens. Datorer med människoliknande intelligens ligger inom räckhåll, men hur kommer det att påverka oss som individer, vårt samhälle och vår framtid?

För musiken står pianisten Henrik Måwe. Samtalet modereras av Christer Sturmark.

Datum: 22 november 2018

Tid: 18.00–21.00. Signering efteråt.

Plats: Skandiabiografen, Drottninggatan 82 i Stockholm

Anmälan: Biljetterna kostar 200 kr.

Frågor? Kontakta Martina Stenström på Fri Tanke.

E-post: martina.stenstrom@fritanke.se, telefon: 073-503 12 27


Share with friends

Date and Time

Location

Biograf Skandia

82 Drottninggatan

111 36 Norrmalm

Sweden

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved