Sales Ended

Uusi matkapakettilain- säädäntö-koulutus

Sales Have Ended

Registrations are closed
Kiitos ilmoittautumisestanne, lämpimästi tervetuloa koulutukseen!

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Karelia-ammattikorkeakoulu

Karjalankatu 3

Wärtsilä-kampus, iso auditorio

80200 Joensuu

Finland

View Map

Sales Have Ended

Registrations are closed
Kiitos ilmoittautumisestanne, lämpimästi tervetuloa koulutukseen!
Event description

Description

Tervetuloa kuulemaan, miten uusi matkapakettilainsäädäntö vaikuttaa matkailupalveluiden myyntiin.

Aika: tiistai 8.5. klo 13-16:30
Paikka: Joensuu, Wärtsilä-kampuksen auditoriossa, osoitteessa Karjalankatu 3.

Tilaisuuden kouluttajana on SMAL:in lakimies Päivi Laatikainen-Mattsson.

Etäyhteys: Koulutukseen voi osallistua myös etäyhteyden kautta. Pääset seuraamaan luentoa reaaliaikaisesti alla olevasta linkistä. AC-huoneeseen voi kirjautua vieraana, jolloin et siis tarvitse omia tunnuksia.

AC-Huone: https://connect.funet.fi/karelia_host1
Aihe: Uusi matkapakettilainsäädäntö -koulutus


Suuria muutoksia matkailualan lainsäädäntöön

Koulutustilaisuuden taustalla on se, että koko matkailuala on tällä hetkellä monenlaisten myllerrysten kourissa. Uudistettu matkapakettilainsäädäntö tulee koskemaan monia yrityksiä, jotka eivät ole nykyisen valmismatkalainsäädännön piirissä. Tilaisuudessa kerrotaan, minkälaisia uusia velvoitteita ja vakuusvaatimuksia tämä EU:n pakettimatkadirektiiviin perustuva lainsäädäntö tuo matkailuyrityksille 1.7.2018 alkaen. Uudistuksen myötä päivitettiin niin valmismatka- kuin valmismatkaliikelaki. Matkanjärjestäjän vastuut lisääntyvät uudistuksen myötä. Lisäksi vakuuden on jatkossa katettava myös tietyt välitystilanteet.

Suuri määrä yrityksiä (esim. majoitusta myyvät hotellit ja maatilamatkailuyritykset, kuljetusyhtiöt, ohjelmapalveluyritykset jne.), jotka ovat nyt valmismatkavastuiden ja vakuusvelvoitteiden ulkopuolella, tulevat jatkossa niiden piiriin huomattavasti nykyistä useammin. Yritysten on syytä tietää, mikä niiden asema on, jotta ne osaavat varautua ajoissa kasvaviin vastuisiin ja niistä aiheutuviin kustannuksiin.

Luennoitsijana toimii Päivi Laatikainen-Mattsson. Hän on ollut valmistelemassa matkapakettilainsäädäntöön pohjaavan nyt koulutuksessa puheena olevan lainsäädännön ja alalla sovellettavien yleisten sopimusehtojen muutoksia. Laatikainen-Mattsson on toiminut Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) apulaisjohtajana ja juristina vuodesta 2001 saakka. Laatikainen-Mattsson on ollut useita vuosia jäsenenä kuluttajariitalautakunnan matkajaostossa, jossa ratkaistaan matkailualaa koskevia riitatapauksia. Ennen SMALiin tuloaan Laatikainen-Mattsson on työskennellyt verohallinnon arvonlisäveroasiantuntijana ja yksityisen puolen verokonsulttina, erikoisosaamisalueenaan matkailualan arvonlisäverotus.

Tilaisuuden järjestää VisitKarelia Destination -hanke yhteistyössä Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa.


Lisätietoja:
Karelia Expert Matkailupalvelu Oy
visitkarelia@visitkarelia.fi
puh. 040 487 4897

Date and Time

Location

Karelia-ammattikorkeakoulu

Karjalankatu 3

Wärtsilä-kampus, iso auditorio

80200 Joensuu

Finland

View Map

Save This Event

Event Saved