Utmana fattigdomen

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid och plats

Plats

Plats

Meeting Room

Alströmergatan 20

112 47 Kungsholmen

Sweden

Se karta

Event description
Utmana Fattigdomen - Välkommen på seminarium 8 mars!

Eventdetaljer

Du som representant för en av We Effects medlemsorganisationer har en roll i hur vi tillsammans kan utmana fattigdomen. Kom på en spännande halvdag där vi diskuterar hur fattigdomsbekämpning funkar i praktiken, hur vi arbetar för en bättre värld och hur jämställdhet kan utrota fattigdom. Du har även chans att resa till Zambia för att ta reda på det själv.

På seminariet ”Utmana fattigdomen” får du en inblick i We Effects verksamhet i fält – och du får träffa gäster från Zambia som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Hur stöttar We Effect människor att gå ihop och kräva sin rätt till ett värdigt boende? Hur fungerar ett bostadskooperativ och en spara- och lånagrupp i Zambia? Hur klimatanpassar man sitt jordbruk när klimatförändringen slår hårt? Och på vilket sätt är kvinnor nyckeln i att utrota fattigdomen?

Vi diskuterar också varför företag har en nyckelroll för att vi ska nå de globala utvecklingsmålen – och hur vi blir starkare tillsammans. We Effect vill göra det här tillsammans med er i våra medlemsorganisationer, eftersom det bara är tillsammans som vi på allvar kan utmana fattigdomen. Vi behöver öka kunskaperna och engagemanget – och du kan hjälpa till att sprida det!

Du har dessutom möjlighet att vinna en plats på en resa till Zambia i augusti och själv ta del av We Effects arbete i praktiken. Tävla och få chans att träffa samarbetsorganisationer och kooperativ, testa på att arbeta på fältet och delta i studiecirklar.

Välkommen!

Tid: 09:00-12:30 (registrering kl. 08:30).

Plats: Meeting Room, Alströmergatan 20, Stockholm.

Språk: Svenska, undantaget inslaget från våra internationella gäster som hålls på engelska.

Förtäring: Kaffe, te, frukt och lunchwrap.

Moderator: Karin Alfredsson, journalist och författare och tidigare Regionchef för We Effect i södra Afrika.

Medverkande:

  • Charlotta Szczepanowski, ordförande för Nätverket för Hållbart Näringsliv (NMC) och hållbarhetschef på Coop.
  • Lis-Marie Johansson, vinnare av Världens Tuffaste Jobb. Hemkommen från Zambia där hon levt och arbetat 3 veckor som småskalig jordbrukare inom We Effects projekt.
  • Bertha Bwalya från We Effects samarbetsorganisation Cotton Association of Zambia. Arbetar med hållbar landsbygdsutveckling och kvinnligt företagande.
  • Hildah Namunyola från We Effects samarbetsorganisation Civic Forum on Housing and Habitat i Zambia. Driver frågor som rör allas rätt till ett värdigt boende.

Seminariet är kostnadsfritt. Anmälan stänger den 6 mars.

We Effect bildades 1958, som ett resultat av den svenska kooperativa rörelsen. Vi har idag 60 medlemsorganisationer, varav några av dem var med och grundade oss. We Effects vision är en hållbar och rättvis värld fri från fattigdom. Hjälp till självhjälp är ledstjärnan i vårt arbete.

Tid och plats

Plats

Meeting Room

Alströmergatan 20

112 47 Kungsholmen

Sweden

Se karta

Spara detta event

Event Saved