Skip Main Navigation
Page Content

Save This Event

Event Saved

UrbanJam Energy Assen

TalentThat

Saturday, July 7, 2018 from 11:00 AM to 4:00 PM (CEST)

UrbanJam Energy Assen

Ticket Information

Type End Quantity
Normaal
Iedere bezoeker van 10 jaar en ouder
Jul 7, 2018 Free  

Share UrbanJam Energy Assen

Event Details

UrbanJam Assen - Energy

Kom op zaterdag 7 juli naar het Dr. Nassau College locatie Quintus en ervaar hoe je je eigen huis, straat, wijk, stad of dorp samen met je buren klaar kan maken voor de toekomst. Want de toekomst is niet volgend jaar de toekomst is morgen. Nu duidelijk is dat de gaskraan in Groningen dichtgedraaid wordt moeten we duurzame nieuwe energiebronnen vinden. Veel mensen hebben al zonnepanelen op hun dak, maar worden deze ook volledig benut? Kan het slimmer?

UrbanJam is niet zomaar een festival over duurzaamheid. Het is een Raspberry Pi Jam on steroides! Domotica en Smart Cities, wie heeft er niet van gehoord en iedereen heeft er weleens mee te maken. Neem bijvoorbeeld de slimme thermostaat of lampen die je van afstand kan bedienen.

Tijdens de Jam onderzoeken we naast de technische mogelijkheden ook het belangrijke vraagstuk over privacy. Hoe kunnen we als consument zorgen dat onze verbruiksgegevens niet zomaar door andere partijen gevonden en gelezen kunnen worden?

Raspberry Pi Jam

Naast workshops voor beginners zal de nadruk liggen op het gebruiken van Raspberry Pi en Arduino boards in duurzame oplossingen voor in en om het huis, ook wel domotica toepassingen genoemd. Door de lage prijs, vele accesoires en (open source) oplossingen kan in principe iedereen die weet hoe een computer werkt starten met een project.

OPROEP

Ben je met een supertof project bezig en wil je dit graag laten zien aan anderen? Geef je dan op voor de Show and Tell! Dit doe je onderaan de registratie pagina. Dit hoeft niet perse iets met domotica te maken te hebben! We zijn nieuwsgierig naar jullie creatieve projecten en we willen makers de ruimte bieden om elkaar te ontmoeten!

*We gebruiken je gegevens alleen voor dit evenement, hierna zullen we deze verwijderen.

Sessies

De Urban Jam sessies zijn lezingen en workshops die gedurende dag worden gehouden. De sessies staan in het teken om samen aan de slag te gaan door met individuen en organisaties te leren en discussieren over de toekomstige manier van leven. Bij de komende Urban Jam in Assen staat de energie transitie centraal. Ervaar wat techniek kan betekenen door zelf ideeën te realiseren en ontdek hoe eenvoudig je zelf aan de slag kunt gaan waarbij het toepassen van ICT, Open Data en andere technieken een middel is om de maatschappij te verduurzamen. Tegelijkertijd onderzoeken we op welke manier we onze privacy in relatie tot energie kunnen garanderen in de toekomst.

Workshops en Demonstraties

Doe een proefles programmeren of leer de fijne kneepjes van 3D printen. Gedurende de dag bieden we diverse workshops aan voor jong en oud om kennis te maken met technologische toepassingen.

Join the Jam!

Have questions about UrbanJam Energy Assen? Contact TalentThat

Save This Event

Event Saved

When & Where


Dr. Nassau College locatie Quintus
Meester Groen van Prinstererlaan 98
9402 KG Assen
Netherlands

Saturday, July 7, 2018 from 11:00 AM to 4:00 PM (CEST)


  Add to my calendar

Interested in hosting your own event?

Join millions of people on Eventbrite.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.