€8

Una Mujer Fantástico

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Verkadefabriek

Westzijde 170a

1506 EK Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

In deze fantasierijke film onttrekt de fantastische transvrouw Marina zich aan elk label met haar dromerige oogopslag, haar robuuste én elegante verschijning en opgekropte kracht.

De transseksuele Marina heeft al jarenlang een relatie met de twintig jaar oudere Orlando. Het is een prachtstel. Als hij onverwachts komt te overlijden staat haar hele leven op losse schreven. Van zijn familie en de autoriteiten krijgt zij een hoop tegenwind te verduren. De politie denkt dat ze schuld zal hebben aan zijn dood en behandelt haar achtereenvolgens als dader en slachtoffer. De dokters vermoeden dat Marina iets te maken heeft met Orlando's dood en zijn familie sluit haar volledig buiten. Orlando’s familie (ex-vrouw en volwassen kinderen) kunnen niet accepteren dat hun pater familias geen boodschap meer had aan familie en rolpatroon. Marina mag niet eens op de begrafenis komen maar Marina vecht terug.

In deze strijdbare, fantasievolle film wordt die tegenwind zelfs letterlijk verbeeld. Marina is namelijk niet zomaar een vrouw, maar een fantastische vrouw. De Chileense auteur Lelio, van festivalhit Gloria, confronteert de kijker op intelligente wijze met projecties over transgenders in deze ode aan Marina, ijzersterk gespeeld door debutante Daniela Vega. Marina is uniek en onttrekt zich aan elk label. Una mujer fantastica is een aangrijpend relaas over rouw en veerkracht, dat geduldig toewerkt naar het moment waarop Marina's onderdrukte levenslust zich eindelijk ontlaadt. Als toeschouwer kun je niet wachten tot dat gebeurt en ze de muur van onbegrip tot gruis reduceert.

“De film neemt iemand die door de maatschappij ontkend wordt en geeft haar een liefdevolle en elegante omgeving. Una mujer Fantástico is een daad van filmische liefde.”

Share with friends

Date and Time

Location

Verkadefabriek

Westzijde 170a

1506 EK Zaandam

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved