€12.50

Try out concert van HENK met een geheel nieuw programma: 26-04-2019 20:30pm...

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Fenix Music Factory bv

21-J Veerlaan

3072 AN Rotterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

Try out concert van HENK met een geheel nieuw programma.

HENK, de nieuwe groep van bassist/componist Henk de Ligt bestaat nu zo’n vier jaar. In mei 2019 gaan zij met een vernieuwde bezetting opnieuw de studio in voor de opnames van de tweede CD van HENK, “The Road Unknown”. Opnames gaan plaats vinden in de befaamde MotorMusic studio in Mechelen en de release is gepland voor de zomer van 2019. Naast Bert Lochs (flügelhorn & trompet) vinden we de lyrische Stephanie Francke (alt- & sopraansax), Ed Baatsen (piano), met wie Henk gedurende meer dan twintig jaar in de groep Special Delivery speelde, en de creatieve slagwerker Friso van Wijck .

RINUS VAN DER HEIJDEN / JAZZNU, schreef eerder over HENK:

HENK DE LIGT C.S. TEKENEN VOOR DIVERSITEIT EN GELAAGDHEID

HENK. Niets meer, gewoon: HENK. Het zal wel een artistieke oprisping zijn, dat alleen maar vermelden van een voornaam. Maar volledig is de naam Henk de Ligt. Contrabassist en componist. En drijvende kracht achter een mooie cd, deze ‘Earth Tones’.
Henk de Ligt schreef tien van de dertien composities, twee zijn er van de hand van pianist Ed Baatsen, de andere van de Engelse barokcomponist Henri Purcell. En dan nog niet eens diens minste stuk: When I’m Laid in Earth uit zijn enige (volledig gecomponeerde) opera Dido And Aeneas. Deze opsomming alleen al suggereert dat er heel wat valt te beleven op het debuut-album Earth Tones. Dat is zeker ook het geval.
Henk de Ligt is er ronduit in geslaagd enorme diversiteit en gelaagdheid aan te brengen in de dertien stukken. Dat is zeker zijn verdienste, maar de doorwrochte keuze van medemusici is daar zeker ook debet aan. Die twee aspecten bijeen gevoegd maken van Earth Tones een document dat in vogelvlucht door de historie van de jazz gaat. Je hoort er immers – verre – referenties aan het Liberation Music Orchestra, aan Miles Davis, aan contrabassisten als Victor Bailey, Ron Carter en Eddie Gomez, aan gedegen hardbopmateriaal, aan jazzmatige kamermuziek, aan beklijvend ‘aangeefwerk’ – Henk de Ligt zelf bijvoorbeeld in voornoemd Purcellstuk – aan doorleefde soli van ieder bandlid, aan… ja, aan wat eigenlijk niet. En daarbij dient aangemerkt dat om bij het Liberation Music Orchestra en Miles Davis te blijven, er niet wordt gekopieerd. Integendeel, de reminiscenties zijn geleende elementen, waarmee de eigen muziek van HENK zijn definitieve aanblik krijgt....

Share with friends

Date and Time

Location

Fenix Music Factory bv

21-J Veerlaan

3072 AN Rotterdam

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved