Gratis

Transportköparnas möjligheter att ställa miljökrav

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid och plats

Plats

Plats

ÅF T1

plan 16, Mässen

Grafiska vägen 2

Göteborg

Sweden

Se karta

Event description

Beskrivning

Välkommen till ett seminarium om transportköparnas möjligheter att ställa miljökrav samt transportmarknadens framtid. Seminariet modereras av Mats-Ola Larsson som är samordnare för fokusområde hållbara transporter inom Klimat 2030.

Programmet kommer att uppdateras med talare som adresserar följande frågeställningar:

Transportköparnas möjlighet att ställa miljökrav
Vilka miljökrav är möjliga att ställa som ambitiös transportköpare nästa gång man handlar upp transportör? Och vilka krav ställer andra?

Hur utvecklas marknaden för miljöanpassade godstransporter?
Hur utvecklas marknaden för miljöanpassade godstransporter avseende t ex gas, el, digitalisering och hur bra är drivmedlen? När kommer elektrifieringen och när kan vi beställa godstransporter som går på gas? Hur utvecklas drivmedelsmarknaden efter reduktionsplikten?

Hållbart resande i tjänsten
Hur kan de anställdas resor styras mot ett optimalt resande där så få resor som möjligt sker med privat bil och fler resor sker med miljöanpassade och säkra företagsbilar och kollektivresor? Hur kan man uppmuntra till hållbart resande till arbetet och hur får man igång efterlevnaden av en ambitiös resepolicy?


Övrig information

Sista anmälningsdag: 28 november 2018

Deltagare: Seminariet är öppet för alla, dock max 3 personer/företag.

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt för NMC:s medlemmar. Kostnaden för icke medlemmar är 800 kr + moms för deltagande på plats och 500 kr + moms för deltagande via webben. Betalning sker via faktura. OBS, anmälan är bindande, ingen återbetalning sker!

Anmälan för icke NMC-medlemmar: Anmälan görs genom att skicka nedan information till info@nmc.a.se. Informationen kommer endast att användas som underlag för vår planering och uppföljning av mötet, samt för fakturering.

  • Eventet du önskar delta vid
  • Deltagade på plats eller på webben
  • Förnamn Efternamn
  • E-post
  • Befattning
  • Företag/organisation
  • Faktureringsadress

Bli medlem i NMC! Anmäl ert intresse här.

Avbokning: Vid förhinder ber vi dig att meddela oss så snart som möjligt så att vi kan ge din plats åt någon annan samt anpassa vår beställning av förtäring och dryck.

Webbsändning: Länken till webbsändningen skickas ut två dagar innan seminariet.

Kontakt: Har du frågor om seminariet är du välkommen att mejla till info@nmc.a.se, eller ringa 010-505 14 45.


NMC Arkiv

Efter eventet kommer vi att lägga upp allt material, talarpresentationer, relevanta länkar och eventuell webbinspelning i NMC Arkiv. Där hittar du även material från tidigare event och seminarier. Observera att NMC Arkiv endast är tillgängligt för medlemmar och att du därför måste logga in för att komma åt materialet.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid och plats

Plats

ÅF T1

plan 16, Mässen

Grafiska vägen 2

Göteborg

Sweden

Se karta

Spara detta event

Event Saved