Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Event description

Description

Vrsta događaja: Multimedijsko izlaganje

Predviđeno trajanje događaja: 45 minuta

Mjesto događaja: Dvorana 13

Izlagači: Danijela Štefanić, Marijana Sičenica

Opis događaja: Radionica otkriva kreativnu i smiješnu stranu prevođenja. Pokušat ćemo zajednički pronaći odgovor na pitanje kako držati korak s jezikom društvenih mreža. Primjerima ćemo također pokazati kako nam Google prevoditelj više odmaže nego što pomaže, a nerijetko i nasmijava. Na kraju ćemo saznati kako bi se Shakespeare snašao u jezičnim izazovima 21.stoljeća.

Sektor kreativne industrije: Mediji – TV, radio, tiskani mediji i elektronički medij

Programski sadržaj namijenjen je: Srednjoškolcima i studentima.

Mrežna stranica: http://ss-trg-kom-dmilas-os.skole.hr/

Životopis: Danijela Štefanić rođena je 1972. u Stuttgartu. Nakon završene srednje škole CUO „Braća Ribar" upisuje Pedagoški fakultet u Osijeku, studij engleskog i njemačkog jezika i književnosti. Od 1996. radi kao profesorica engleskog i njemačkog jezika u Trgovačkoj i komercijalnoj školi „Davor Milas" u Osijeku. Radila je i kao predavač u „Edukos Instrukcije" u Osijeku te sudjelovala u ocjenjivanju ispita iz predmeta Engleskog i Njemačkog jezika na državnoj maturi u organizaciji NCVVO-a. S obzirom da voli prirodu i druženja, volontira u Izviđačkom Klubu Javor Osijek.

Marijana Sičenica rođena je 1972. u Slavonskom Brodu. Nakon završene srednje Ekonomske škole upisuje Pedagoški fakultet u Osijeku, studij engleskog i njemačkog jezika i književnosti. Od 2001. radi kao profesorica engleskog i njemačkog jezika u Trgovačkoj i komercijalnoj školi „Davor Milas" u Osijeku. Bavi se prevođenjem te je bila vanjska suradnica u prevoditeljskom timu u procesu obrane generala Ivana Čermaka. Volontirala je u humanitarnoj organizaciji „ Marijini obroci" i organizatorica je niza dobrotvornih aktivnosti u svojoj školi i župi.

Sponzor događaja:

Date and Time

Location

Faculty of Economics, Osijek

7 Trg Ljudevita Gaja

31000 Osijek

Croatia

View Map

Save This Event

Event Saved