Free

Topmødebriefing: Tusk vs. Macron – Slaget om EU's fremtid

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Tænketanken EUROPA

29A Amagertorv

1160 København

Denmark

View Map

Event description

Description

Kan EU bevare sammenholdet efter Brexit, eller vil EU udvikle sig i flere hastigheder med med en ny tysk-fransk akse i front? Sprøgsmålet trænger sig på efter topmødet i Bruxelles den 19.-20. oktober.

Tænketanken EUROPA inviterer til topmødebriefing, hvor vi analyserer konklusionerne mødet. Vil det lykkes EU-præsident Donald Tusk at holde sammen på EU27, eller er den tyske forbundskansler Angela Merkel og den franske præsident Emmanuel Macron klar til at sætte fart i integrationen? Hvilke konsekvenser får det for Danmark?

Ved denne aktuelle briefing analyserer tænketankens bestyrelsesformand, Poul Skytte Christoffersen, og professor Marlene Wind udfaldet af topmødet og giver deres bud på, i hvilken retning Europa vil bevæge sig.

Program

  • Velkomst ved Catharina Sørensen, forskningschef i Tænketanken EUROPA.
  • Topmødets officielle og uofficielle dagsorden. Hvordan undgår Donald Tusk et EU to hastigheder? v/Poul Skytte Christoffersen, bestyrelsesformand i Tænketanken EUROPA
  • Kan Macron og Merkel reformere EU? Og hvorfor har vi brug for et EU i flere hastigheder? v/Marlene Wind, professor og direktør for Center for Europæisk Politik, Kbh. Universitet
  • Debat modereret af Catharina Sørensen
  • Afslutning

This event is in Danish / dette event foregår på dansk

..
Tænketanken EUROPA forbeholder sig ret til at opkræve et no-show-fee på 100 kroner for deltagere, der udebliver fra arrangementet uden at melde afbud. Billetter kan afbestilles direkte via Eventbrite.

Share with friends

Date and Time

Location

Tænketanken EUROPA

29A Amagertorv

1160 København

Denmark

View Map

Save This Event

Event Saved