Free

TMA VOOR TEAMS EVENT 24 APRIL (Kosteloos)

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Pythagoraslaan 101

101 Pythagoraslaan

3584 BB Utrecht

Netherlands

View Map

Event description

Description

TMA meet en maakt inzichtelijk wat een team motiveert. De team analyse van TMA biedt daarmee een gemeenschappelijke taal om gedrag bespreekbaar te maken en gebruik te maken van de kracht van het team en ieder individu.

TMA gebruikt een team rapportage met 44 talenten en 6 kleuren. Lees meer over de achtergrond van TMA en teams op: https://www.tma.nl/instrumenten/teamanalyse/

Op het TMA Team Event van 24 april komen 3 ervaren sprekers over het toepassen van TMA bij Teams

1. Tanja Mars van Motion Consult, is gespecialiseerd in teamontwikkeling in de bouw. Zij praat tijdens dit event over ‘de onderstroom binnen teams’.

In de bouwwereld werk je continu met allerlei verschillende partijen aan een project, steeds weer in nieuwe samenstellingen. Teams wisselen veel vaker dan in reguliere organisaties. Bovendien is de druk op planning en budget hoog; alles moet zo snel en goedkoop mogelijk. Intussen moet je wel zorgen dat alle partijen, en al die verschillende karakters, de neuzen dezelfde richting op houden.”

,,Teamdynamiek kan meehelpen en tegenwerken, dat weet iedereen. Maar dat je het ook kunt sturen, weet niet iedereen. Via de TMA tools kun je zien wat ontwikkelbaar is. Helpt het om energie in bepaalde punten te steken? Het maakt kwesties ook makkelijker bespreekbaar en zorgt ervoor dat je verder kijkt dan de functie of rol die iemand heeft. Zit diegene wel op de juiste plek? Uiteindelijk levert het stellen van die vragen vaak meer toenadering en begrip op.”

2. Serious Gaming in de bouw sector.

Remko Matsinger van Bouw in Balans vertelt over de voordelen en mogelijkheden van “serious gaming” in de organisatie. Remko werkt voor Bouw in Balans en heeft een samenwerkingsverband met RGS Nederland om door middel van “gaming” woningcorporaties en aannemers te laten ervaren hoe het is om samen te werken conform de methodiek van Resultaat Gericht Samenwerken. Hij legt paralellen met andere samenwerkingsprocessen in de bouw waarvoor “serious gaming” een toegevoegde waarde kan hebben. Hij legt tevens de uitdaging neer om dit te combineren met de inzet van de TMA instrumenten om te kunnen leren en te ontwikkelen en resultaten te borgen.

3. Visueel teamwork, Elk team subliem: Frank Scherrenberg en Eric Faasen van visueel teamwork:

VisueelTeamwork, verbinden door verbeelden

Frank Scherrenberg en Erik Faasen van VisueelTeamwork nemen u mee in het verbinden van het teamresultaat met de “harde” en “zachte” kant van samenwerken. Teamresultaat is het bestaansrecht van elk team en is altijd het gevolg van de manier waarom mensen samenwerken.

Teamwork is gebruik maken van elkaars talenten en van de verschillen in kennis en inzichten. Samen strijden voor de beste aanpak. De talenten zijn verbonden met de rollen waarbij ieder teamlid eigenaar van het eigen deel én verantwoordelijk voor het geheel is.:

VisueelTeamwork is “verbinden door verbeelden”, het zichtbaar én bespreekbaar maken van proces, prestaties, talenten en gedrag. Op basis van de TMA teamanalyse wordt de talentgerichte ontwikkeling en communicatie continu verbeterd. Resultaat is dat teamleden zich met elkaar én met het teamresultaat kunnen en willen verbinden.

Share with friends

Date and Time

Location

Pythagoraslaan 101

101 Pythagoraslaan

3584 BB Utrecht

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved