Gratis

Tjänstepensionen – en blind fläck i leverantörsupphandlingen

Event-information

Dela med dig av detta event

Tid och plats

Plats

Plats

Hallvarsson & Halvarsson

Sveavägen 20

Stockholm

Sweden

Se karta

Event description

Beskrivning

De flesta företag och organisationer har sin leverantörskedja som ett prioriterat område inom hållbarhetsarbetet men missar helt att ställa hållbarhetskrav när det kommer till tjänstepensionerna.

Den största bulken tjänstepensioner, 1500 miljarder kronor, placeras idag genom arbetsmarknadens parters upphandlingar. Även här lyser ofta hållbarhetskraven med sin frånvaro. Varken facken eller storföretag som är internationella föregångare med sitt hållbarhetsarbete ställer tydliga hållbarhetskrav på de upphandlade tjänstepensionsplanerna genom sina representanter.

Välkommen till ett frukostseminarium som inte minst vänder sig till dig som på ett eller annat sätt arbetar med verksamhetens tjänstepensioner. Vi kommer att diskutera hur man som företag och organisation kan se till att de - ofta enorma - summor som avsätts till anställdas tjänstepensioner är i linje med verksamhetens hållbarhetspolicy och de globala utvecklingsmål som världens ledare och näringsliv enats om att vi alla ska bidra till.

Vi har bjudit in följande talare för att ge sin syn på ovan fråga men också på hur branschen och arbetsmarknadens parter kan samverka för att säkerställa att våra tjänstepensioner är hållbara:

  • Lennart Bengtsson och Joakim Grundberg, Corporate Pensions Consulting, Intelligencia
  • Tomas Carlsson, Produktchef & upphandlingsansvarig, Collectum
  • Johanna Landberg, Head of Sustainability, SPP

Program:

08.00 – 08.30 Frukost/registrering

08.30 – 09.30 Seminarium

Seminariet kommer även att webbsändas för dem som inte har möjlighet att delta på plats.


Övrig information

Sista anmälningsdag: 3 december 2018 kl. 12.00.

Deltagare: Seminariet är öppet för alla.

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt för NMC:s medlemmar. Kostnaden för icke medlemmar är 800 kr + moms för deltagande på plats och 500 kr + moms för deltagande via webben. Betalning sker via faktura. OBS, anmälan är bindande, ingen återbetalning sker!

Anmälan för icke NMC-medlemmar: Anmälan görs genom att skicka nedan information till info@nmc.a.se. Informationen kommer endast att användas som underlag för vår planering och uppföljning av mötet, samt för fakturering.

  • Eventet du önskar delta vid
  • Deltagade på plats eller på webben
  • Förnamn Efternamn
  • E-post
  • Befattning
  • Företag/organisation
  • Faktureringsadress

Bli medlem i NMC! Anmäl ert intresse här.

Avbokning: Vid förhinder ber vi dig att meddela oss så snart som möjligt så att vi kan ge din plats åt någon annan samt anpassa vår beställning av förtäring och dryck.

Webbsändning: Länken till webbsändningen skickas ut två vardagar innan seminariet.

Kontakt: Har du frågor om seminariet är du välkommen att mejla till info@nmc.a.se, eller ringa 010-505 14 45.


NMC Arkiv

Efter eventet kommer vi att lägga upp allt material, talarpresentationer, relevanta länkar och eventuell webbinspelning i NMC Arkiv. Där hittar du även material från tidigare event och seminarier. Observera att NMC Arkiv endast är tillgängligt för medlemmar och att du därför måste logga in för att komma åt materialet.

Dela det här eventet med dina vänner

Tid och plats

Plats

Hallvarsson & Halvarsson

Sveavägen 20

Stockholm

Sweden

Se karta

Spara detta event

Event Saved