€ 150 – € 250

Workshop - Effectief handelen in een complexe en onzekere wereld

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Seats2Meet Utrecht CS

Moreelsepark 65

3511EP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Inleiding

Steeds meer mensen in organisaties hebben het gevoel dat ze de greep op de toekomst kwijt zijn. Ze zijn onvoldoende in staat hun gewenste doelen te realiseren. Het verlies aan controle wordt toegeschreven aan de globalisering, digitalisering en snelle veranderingen. Dit zorgt voor toenemende onzekerheid over de toekomst. Bestaande technieken en methoden om strategie te bepalen en te realiseren, zijn niet meer effectief.

Framework

Het verlies aan controle is het gevolg van de toegenomen complexiteit in combinatie met een onzekere toekomst. De theorieën en methoden die worden gebruikt om strategie te formuleren, veronderstellen een niet-complexe werkelijkheid en een zekere toekomst.

Een theorie die bruikbaar is voor de wereld waarin wij leven, moet zijn gebaseerd op de veronderstelling dat de wereld complex en de toekomst onzeker is. In de workshop bespreken we de Theory of Human Action and Interaction genoemd, kortweg THAI. Deze theorie vormt de basis voor een raamwerk voor effectief handelen in een complexe en onzekere wereld. Dit raamwerk heet; Framework for Acting under Uncertainty and Complexity, oftewel FAUC®.

Workshop

In deze workshop ga je kennis maken met FAUC®. Het framework is de afgelopen jaren bij diverse organisaties toegepast. Het is gebaseerd op vijf capaciteiten die nodig zijn voor een organisatie om effectief te zijn bij toenemende onzekerheden en complexiteit. Die capaciteiten zijn: Ondernemend, Alert, Adaptief, Veerkrachtig en Creatief. Kenmerkend voor deze vijf capaciteiten is het dynamische karakter ervan; een organisatie moet kunnen handelen in een veranderende omgeving.

Praktisch

Tijdens de workshop zullen inzichten uit de theorie worden gepresenteerd en besproken. Daarnaast zullen de deelnemers gezamenlijk een case behandelen waarin een organisatie wordt getoetst met behulp van het FAUC® framework. Daarvoor gebruiken we een ‘serious game’. Vervolgens sluiten we de workshop af met een aantal principes om te navigeren in een complexe- en onzekere wereld.

De workshop is inspirerend, praktisch en biedt de mogelijkheid de inzichten en ervaringen direct toe te passen in de eigen organisatie.

Fauc training


Faciliator(s)

De workshop wordt gefaciliteerd door Rik Berbé. Rik is een ervaren faciliator en mede-oprichter van de Global Complexity Network (GloComNet).

Deelnemers

Registratie voor deze workshop is uitsluitend voor mensen die werkzaam zijn binnen profit- en non-profit organisaties en overheden. Het maximaal aantal deelnemers voor deze workshop is 20. De spreektaal is Nederlands.

Consultants, trainers en coaches verwijzen we graag naar
onze FAUC® certificering training.


table


Testimonials

“The FAUC toolkit offers an excellent vehicle for participatory design and engagement of stakeholders grappling with complex issues and dependencies. The tactile learning inherent in the kit helps make visible the assumptions that underpin our perceptions of complex phenomena, and fosters dialogue as to prioritization and action. The session on the FAUC model was an engaging exercise led by an experienced facilitator.”
Robert Luke PH.D, Vice President, research and innovation, OCAD university

“As a facilitator and strategist, I’ve found the FAUC® model provides a unique, but completely intuitive, framework for sparking insights from a group or team about their specific business or community environment. It’s a great assessment tool for kicking off an initiative with diverse stakeholders or, at the implementation planning stage, for bringing teams together to plan for the future.”
Jeannette Hanna, Chief Strategist, Trajectory

“I recently participated in the ‘Acting effectively under uncertainty and complexity’ session. I found the FAUC® model employed in the session an insightful and accessible tool to instigate thoughtful conversations about the opportunities, uncertainties, and interdependencies that affect any organization or industry. It provides a foundation for stakeholders with different opinions and perspectives to collaborate and assess their collective strengths, weaknesses, and the impact to them of the unique ecosystem in which they operate.”
David

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Seats2Meet Utrecht CS

Moreelsepark 65

3511EP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen